2019-11-01

Lenkija, Vengrija ir Čekija laikosi savo: jos nepriims pabėgėlių



Vengrija, Lenkija ir Čekija pažeidė ES įstatymus ir atsisakė priimti „pabėgėlius“pagal jų paskirstymo schemą. Dabar joms bandoma surengti egzekuciją Europos Sąjungos Teisme.


2015 metais ES priėmė nutarimą paskirstyti 160 tūkstančių nelegaliai ES sienas kirtusių imigrantų, kad šią naštą palengvinti Graikijai ir Vokietijai. Reikia priminti, kad šią migracijos krizę surengė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, o įstatymų pažeidėjus finansavo Džordžo Sorošo ir Briuselio struktūros, aprūpinusios nelegalus debetinėmis banko kortelėmis ir teikusiomis jiems kitokią paramą šioje invazijoje.

Nelegalų dalybose prezidentės D.Grybauskaitės pavedimu dalyvavęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis išdavė lietuvių tautos interesus ir sutiko, kad į Lietuvą atvyktų 1150 nepatikrintų potencialių teroristų „pabėgėlių“. Tuojau po to Vyriausybės pastatas buvo aptvertas antiteroristiniais stulpais. JAV prezidento Donaldo Trampo žodžiais, šių atėjūnų įsileisti negalima. Jis pavadino „neįžvalgiu“ leidimą atvykti pabėgėliams iš šalių, kuriose neįmanoma vykdyti jų „tinkamą atranką“.


Vengrijos, Čekijos ir Lenkijos valdžia atsisakė vykdyti šį susitarimą, nepaisant to, kad ES teismas patvirtino šių ES nutarimų teisėtumą. 2017 metų gruodžio mėnesį Europos komisija padavė į ES teismą ieškinius prieš tris maištaujančias šalis. Generalinis ES Teismo advokatė Eleanor Sharpston pareiškė, kad šalys turi atsakyti už nevykdymą savo pareigų, numatytų ES. Galutinį sprendimą teismas priims 2019 metų pabaigoje. Vengrija, Lenkija ir Čekija pareiškė, kad nebijo ES sankcijų. Šių šalių vyriausybių atstovai ryžtingai patvirtino, kad savo sprendimų nepakeis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą