2021-03-12

ES mokslininkų tyrimai patvirtino Sputnik V pranašumą ir Šimonytės neadekvatumą

 


Švedų portalas SVT Nyheter, su nuoroda į JAV mokslų akademijos žurnalą PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) papasakojo apie ES mokslininkų publikaciją, skirtą vakcinų efektyvumo palyginimui ir jų veikimo molekuliniams mechanizmams.

Profesorius virusologas Hör Niklas Arnberg iš Umeå universiteto su kolegomis iš Vokietijos ir Nyderlandų nustatė, kad kai kurių vakcinų nuo COVID-19 veikimo mechanizmas yra kitoks, negu buvo manoma iki šiol.

Jie išaiškino, kad „vektorinės vakcinos“, tokios kaip Sputinik V ir Johnson & Johnson (jos pagamintos Adenoviruso vektoriaus pagrindu. Tokia vakcina yra ir AstraZeneca vakcina) yra efektyvesnės už visas kitas vakcinas. Sputnik V yra efektyviausia tarp šios grupės vakcinų.

Mokslininkai nustatė, kad kai kurios vakcinos į ląstelę patenka kitaip, negu buvo galvojama anksčiau, ir tai reiškia, kad jos gali veikti geriau, negu kitos vakcinos.



„Anksčiau buvo manoma, kad visos vakcinos, kuriose adenovirusas buvo naudojamas pernešimui dalies koronaviruso genomo, naudoja S spyglio proteiną kaip „raktą“, kad patekti į žmogaus ląstelę. Tačiau kada mes pamėginome pakartoti tai laboratorijoje, mes to negalėjome įrodyti. Po to mes ėmėme tyrinėti kitą baltymą, taip vadinamą heksoninį, ir pamatėme, kad būtent šitas baltymas veikia kaip „raktas“ į ląstelę. Adenovirusas turi tik dvylika S baltymų, bet net 240 heksoninių baltymų, tai suprantama, kad vakcinos su heksoniniais baltymais, tarnaujančiais „raktais“, yra efektyvesnės, negu tos, kur naudojami S baltymai. Mums tai dar reikia įrodyti. Bet jau dabar aišku, kad vakcinos, turinčios 240 „raktų“ yra efektyvesnės, negu vakcinos su dvylika raktų“, - pasakė leidiniui profesorius virusologas Hör Niklas Arnberg iš Umeå universiteto (žiūr. nuotrauką).

Ar tai reikia, kad Sputnik V ir Johnson & Johnson vakcinos efektyvesnės?

Vakcina Johnson & Johnson naudojama viena doze, o rusišką vakciną – dvi. Todėl Sputnik V vakcinuojant dviem dozėm užtikrina geresnę apsaugą, negu Johnson & Johnson“, - pareiškė Niklas Arnberg.

Tyrinėtojai, rašoma Švedų portale, naudojo CRISPR-Cas9 technologiją, už kurią nesenai buvo skirta Nobelio premija. Priminsiu, kad Lietuvos mokslininkas prof.Virginijus Šikšnys, su kuriuo teko garbė dirbti viename Taikomosios Enzimologijos instituto skyriuje, buvo vienas iš šio technologijos kūrėjų, bet nesąžiningų machinacijų būdu, stabdant jo publikacijos skelbimą, iš Nobelio premijos laureatų sąrašo jis buvo eliminuotas.


Vasario 6 dieną Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad vakciną „Sputnik V“ Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasauliui siūlo kaip dar vieną hibridinį ginklą, padedantį Maskvai skaldyti ir valdyti. Ji neigė šios vakcinos veiksmingumą.

„Jie sako, kad „Sputnik V“ yra gera vakcina, tačiau Putinas jos nenori naudoti Rusijos gyventojams gydyti – jis siūlo ją pasauliui kaip dar vieną hibridinį ginklą skaldyti ir valdyti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė I. Šimonytė. „Tai nėra nei naujienos, nei kas nors gero žmonijai“, – pridūrė ji.


Mano pateikti faktai įrodo, kad Ingrida Šomonytė yra kvailas žmogus ir yra didelė mūsų valstybės problema. Jos pretenzijos atstovauti Lietuvai ES valstybių vadovų pasitarimuose – tiesiog juokingos.

Apie Šimonytės kvailumą žino visa Lietuva, kam reikia, kad apie tai sužinotų visa Europa?

Nuorodos:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/umeaforskares-vaccinfynd-kan-forklara-varfor-vissa-vacciner-ar-battre-an-andra

https://en.wikipedia.org/wiki/Virginijus_Šikšnys

https://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/isimonyte_sputnik_v_vakcina_mato_kaip_dar_viena_hibridini_ginkla/







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą