2018-01-02

Lenkijos premjeras Moravieckis galėtų būti pavyzdžiu mūsų premjerui Sauliui Skverneliui


Jeigu būtų tokia galimybė, manau, ne vienas Lietuvos gyventojas, matydamas Lietuvos premjero nesugebėjimą efektyviai tvarkytis valstybėje, patartų jam orientuotis į kaimynus, kuriems sekasi žymiai geriau. Tokiu pavyzdžiu Sauliui Skverneliui galėtų būti Lenkija ir jos premjeras Moravieckis, kuris, nepaisant Briuselio pasipriešinimo, rekonstruoja teismų sistemą ir neįsileidžia į Lenkiją migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.


Kalbėdamas apie uždavinius, kurie iškyla vyriausybei 2018 metais, Lenkijos premjeras laikraščiui „Wiadomości” (Naujienos) pasakė: „Mes turime teisę kaip suvereni valstybė taisyti savo teisingumą. Be šių pakeitimų nebus normalaus gyvenimo. Bazinis planas-tai Lenkijos šeimų finansinio saugumo užtikrinimas ir rūpestis, kad sukurti kuo daugiau gerai apmokamų darbo vietų.“

Lietuvos politikai nuolatos kalba apie „užsienio investicijas“. O ko vertos užsienio investicijos, kurios sukuria darbo vietas su Bangladešo lygio atlyginimais? Nieko!

Lenkijos vyriausybės vadovas nurodė į būtinybę sutvarkyti sveikatos apsaugą. Šią sritį jis įvardino, kaip didelį iššūkį vyriausybei.

Premjero žodžiais, negali būti taip, kad gydoma naudojant valdišką aparatūrą, o lėšos patenka į privačias kišenes, tai yra „nuostoliai nacionalizuojami, o pelnas privatizuojamas“.

Savo darbo prioritetais Moravieckis įvardino „programą butas plius“, klausimus susijusius su žemės ūkiu ir Lenkijos kaimu, tarptautinę prekybą, ekonomiką, mokesčių sistemos tobulinimą“.

Premjeras taip pat kalbėjo apie savo būsimus susitikimus su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu ir Europos komisijos pirmininku Junkeriu. Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad su jais nori kalbėti apie „teigiamus reikalus“: apie „Trijų jūrų“ iniciatyvą, apie tai, kad Centrinė Europa turi būti stipri savo tarpusavio ryšiais – prekybiniais, kelių, geležinkelių, infrastruktūros, įvairius energetinius ir dujų.

„Mes norime nutiesti Via Carpatia nuo mūsų pietrytinės sienos ir toliau į pietus, per Slovakiją, Vengriją, Rumuniją. Tai sukurs naujas vystymosi perspektyvas. (...) Lenkija yra šalininkė vieningos Europos rinkos.“ - pasakė premjeras.

Kalbėdamas apie teismų reformą Moravieckis pabrėžė: „Mes, kaip suvereni valstybė, turime teisę taisyti savo teisėsaugą. Teisėsaugą mes norime reformuoti, kaip mes norime...“

Dėl pabėgėlių problemos premjeras pasakė: „Mes laikomės tvirtai pozicijos, kad nepriimsime migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos į Lenkiją. Mes norime užtikrinti saugumą lenkų šeimų ir piliečių.“

Moravieckis priminė, kad Lenkija aktyviai dalyvauja tiekiant pagalbą karo Artimuosiuose Rytuose aukoms.

Lietuviams lieka tik pavydėti kaimynams lenkams, kad jie pajėgia suformuoti vyriausybę, kuri rūpinasi lenkų šeimomis, lenkų saugumu. Lietuvoje gi mes valdžioje turime globalistų kolaborantus, kurių tikslas vežti į Lietuvą afrikiečius ir arabus, diskriminuoti lietuvius jų atžvilgiu, kurti etniniams gyventojams kuo blogesnes gyvenimo sąlygas, skatinti jų bėgimą iš Lietuvos.

Iš Lietuvos jau vejami lauk ne tik gyventojai, bet ir Lietuvos pagrindiniai simboliai: Vytis, J.Basanavičius, V.Kudirka. Ši valdžia leidžia nebaudžiamai tyčiotis iš Lietuvos didvyrio Ramanausko-Vanago, K.Škirpos, iš Lietuvos istorijos.

Lietuva yra ne „Skandinavijos“ ar „Šiaurės šalis“, mūsų tūkstantmetė valstybės istorija surišta su Centrine Europa, todėl mums būtina glaudžiai bendradarbiauti su Vyšegrado grupės šalimis, liautis vežti į Lietuvą potencialius islamo teroristus ir islamo ekstremistus, mūsų krikščioniškosios kultūros antagonistus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą