2018-01-22

Vokietijos miestas Cottbus išvaro sirus „pabėgėlius“, kurie pjovė vokiečius


Rytų Vokietijos miestas Cottbus išvarė 15-os metų prieglobsčio prašantį sirą su tėvu, ir niekada neįsileis jų į savo miestą po to, kai jis perrėžė vienam vokiečiui jaunuoliui su peiliu veidą, koją, ranką, o kitą dieną dar su dviem kitais sirais „pabėgėliais“ užpuolė prie supermarketo vokiečių porą, grasino peiliu.



Brandenburgo regiono policija patvirtino, kad Cottbus nepriims daugiau prieglobsčio prašytojų.


Problemos su „pabėgėliais“ iš Sirijos mieste prasidėjo 2017 metų kovo mėnesį po to, kai siras nužudė 82 metų senutę. Pirmoji protesto demonstracija mieste prieš „pabėgėlių“ priėmimą įvyko 2017 metų sausio mėnesį. "Pabėgėliai" mieste įvykdė dešimtis užpuolimų ir šimtus "incidentų".


Šių metų sausio 20 dieną į Rytų Vokietijos Cottbus gatves išėjo 2,5 tūkstančių demonstrantų. Damonstracijos šūkiai buvo „Rūstybė“. Demonstracijos lozungas: „Niekas nesupranta, kodėl prieglobsčio prašytojai, šalyje, kuri suteikia prieglobstį, vaikšto ginkluoti gatvėmis“. Jos organizatoriai „Zukunft Heimat” (Tėvynės ateitis) ir partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).

Cottbus, kuriame 100000 gyventojų, yra 3400 pabėgėlių, daugiausiai sirų, ir 8000 užsieniečių. Per du metus užsieniečių padaugėjo 400 procentų. Cottbus dėl išlaidų pabėgėliams turi 240 milijonų skolą.

Šaltiniai:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą