2018-11-10

Vengrija šeimas remia materialiai, o ne aferistų „šikalienių – ku-kurvaičių“ sukurtomis vogimo ir vaikų grobimo organizacijomis


Vakar per valstybinį Vengrijos radijų Košut Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė, kad šalyje vykdoma „šeimos stiprinimo politika tarnaus tautai ir jaunimui.“

Vyriausybės vadovas savo interviu radijui pasakė, kad jaunimas neturi keisti savo planų turėti vaikų dėl finansinių sunkumų, su kuriais jie susiduria.

Orbano žodžiais vengrai, lyginant su kitomis Europos valstybėmis, didelę laiko praleidžia ne šeimoje, kad kurti nacionalinį produktą. Vengrijoje mažėja gyventojų ir jei tai tęsis vengrai išnyks.

Orbanas pabrėžė, kad vakarų-Europos šalių lyderiai galvoja, kad yra paprastesnis sprendimas negu gimstamumo didinimas. Juos turi pakeisti migrantai ir ekonomika veiks.


„Mums tai netinka, mums reikalingi vengrų vaikai“, - pasakė Viktoras Orbanas, papildė, kad jo nuomone migracija neišspręs gyventojų problemos. Nuo 2010 Vengrija ėmė remti šeimas. Kaip pavyzdį jis paminėjo mokestines lengvatas jaunimui, ilgesnes atostogas nėštumui ir gimdymui, atostogas po gimdymo, nemokamą maistą vaikams, nemokamą aprūpinimą vadovėliais.

Po to premjeras pasisakė apie JTO migracijos paktą, kuris, jo žodžiais neturi būti priimtas. Dauguma europiečių yra prieš paktą, todėl Vengrija jį atmetė. Tai bloga sutartis, kuri migraciją pripažįsta pagrindine žmogaus teise ir atvykęs į bet kurią šalį, ten kaip ir vietos gyventojai migrantai turi gauti visas socialines paslaugas.

Mes nenorime priimti pabėgėlių, Vengrija turi savo taisykles užsieniečiams, kurios atitinka jos interesams.

Orbanas pasakė: „Yra bendra profesionalų nuomonė, kad artimiausius 5-10 metų, Centrinė Europa bus ekonomikos augimo šaltinis, ką mato Kinija, bus sukurta bendradarbiavimo formas, kuri apims dvylika Centrinės Europos ir Balkanų valstybių.“

Šeimos rėmimas Vengrijai padidins gimstamumą ir Vengriją padarys laiminga šalimi. Parama šeimai atneš naudą visai šaliai ir jaunimui, pasakė Orbanas Košut radijui.

„Jauni žmonės dažnai planuoja šeimą, o paskui susiduria su finansiniais sunkumais“, - pasakė Orbanas, jis pabrėžė, kad nori sukurti tokią Vengriją kurioje jaunimas nekeis savo planų dėl pinigų trūkumo. Lyginant su BVP Vengrija skiria didžiausią paramą šeimai ES ir pažymėjo vyriausybės pastangas pakeisti negatyvią demografinę tendenciją.

"Vengrijoje gyventojų skaičius nuolatos mažėja“, - pasakė Orbanas. Gyventojų kaita turi būti adekvati.

Šeimos paramos stiprinimas sudarys prielaidas gimti vaikams ir mažins gimdytojų vidutinį amžių, kas padarys Vengriją „linksma ir laiminga“.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą