2019-06-20

Alice Weidel: ECB – neigiamas procentas – Vokietija, pagaliau, turi išeiti iš euro zonos


Finansų ekspertai mano, kad Europos centrinis bankas dar kartą sumažins ir taip ženkliai neigiamą procentinę normą depozitams metų bėgyje.

Federalinės Alternatyva Vokietijai (AfD) partijos valdybos narė, AfD frakcijos Bundestage pirmininkė, pareiškė: „Indėlininkai, taip ir ekonomistai, veltui laukia posūkio iš ECB procentinės normos politikoje. Ir toliau Pietų Europos valstybės kybo ant plauko ir joms reikalingi pigūs pinigai. Tuo tarpu su nuliniu procentu Draghi (ECB pirmininkas) naikina piliečių pensijines santaupas, o dabar gresia net neigiamas procentas.

Faktiškai, tai reiškia: pavyzdžiui, jeigu valstybė skolinasi pinigus per federalines obligacijas ar palieka santaupas sąskaitoje, jūs už tai ateityje turėsite sumokėti.


Niekas įspūdingiau nenurodo į ECB klaidingą pinigų-kredito politiką, nei ši situacija. Šiuo metu 2,5 trilijonai eurų privačių aktyvų yra depozitinėse ir taupomųjų knygelių sąskaitose. Jeigu piliečiai neišsaugo savo santaupų, tai, gali būti, jos ištirps ore. Vokietija, pagaliau, turi pasitraukti iš euro!“

Finansų-kredito eksperto prof.V.Katasonovo nuomone, „Vakarų valstybių CB politika, mažinant procentinę normą, kartu su kiekybinio minkštinimo kurso programomis, sukūrė visas sąlygas prasidėti antrai finansinės krizės bangai“.

Bankams, Katasonovo nuomone, neigiamos palūkanos neturės neigiamos įtakos. Kitaip jie jų ir nebūtų išradinėję. Jiems jokio skirtumo su kokiu ženklu bus marža tarp skolintų ir perskolintų pinigų. Savų pinigų jie beveik neturi (privalomas rezervas – apie 10 %). Tai neturės įtakos bankų pagrindiniam verslui – oficialiam pinigų padirbinėjimui.

Kokios neigiamų palūkanų pasekmės: Ženkliai pakils realių aktyvų kaina, t.y. aukso, platinos, sidabro. Pakils kaina likvidžių aktyvų: būstų, antikvariato, žaliavų ir pan.
Vyks fondų rinkos augimas, t. y. turtingieji ir toliau turtės (įmonės galės imti kreditus su neigiamu procentu).

Žlugs obligacijų rinka su neigiamu pelningumu. Gyventojai daugiau išleis, negu taupys. Vidutinėje laiko atkarpoje susiformuos naujas burbulas – dollar carry trade.

Bankai, vietoj to, kad finansuotų realų ekonomikos sektorių, užsiims valiutinėmis machinacijomis, o „kova su defliacija“ bus pralaimėta.

Taigi. Iš „auksino milijardo“ Europa daroma imigrantų perpildyta nestabilumo zona, su degraduojančia ekonomika. Europai reikia inžinierių, medikų, aukštos kvalifikacijos darbininkų, o mums veža milijonus beraščių debilų…

Kad atitolinti ES bankrotą imamasi net pačių idiotiškiausių priemonių, net tokių, kaip neigiamos palūkanos. Bet tai neišgelbės Euro bepročių sėdinčių Briuselyje. Labai gaila, bet neišgelbės ir mūsų, prisidedančių prie šio idiotizmo tuo, kad jį pakenčiame.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą