2019-06-26

Ar suspės Grybauskaitė mus apdovanoti Afrikos „juodais deimantais“ iš laivo Sea Watch 3?


Lietuva yra vienintelė iš trijų Baltijos sesių, kuri veža afrikiečius. Latvija ir Estija dar pernai atsisakė tęsti šią savižudybės praktiką. Aš kalbu apie tai, nes Italijoje bręsta nauja situacija, kai Briuselis vėl ims dalinti „juodus deimantus“.

Šiandien 14 valandą Vokiečių NVO laivas Sea Watch 3, registruotas Olandijoje, su 42 nelegalais iš Afrikos, nepaisydamas Italijos vyriausybės draudimo, nepaisydamas Italijos finansų gvardijos laivo perspėjimo, įplaukė į Italijos teritorinius vandenis ir pajudėjo Lampedūzos salos uosto kryptimi.

Maždaug po pusės valandos Italijos vicepremjeras Matteo Salvini Facebook parašė: „Imigracija negali būti valdoma uždraustais laivais: mes esame pasiruošę blokuoti bet kokį nepaisymą. Kas nepaiso, moka. P.s. Europa? Nebus, kaip visada.“


Vakar Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) nutarė, kad Italija neprivalo priimti laivus su imigrantais. Teismas atmetė nelegalių migrantų, esančių laive Sea Watch 3, prašymą išsilaipinti Italijoje.

Sea Watch 3 paėmė migrantus iš Libijos pakrantės zonos, nepaisydamas Libijos valdžios prašymo sugrąžinti jiems migrantus. Vietoj to, laivas išplaukė į Lampedūzą. Italija priėmė 11 migrantų, kuriems buvo reikalinga medicinos pagalba ir kreipėsi į Olandiją ir Vokietiją, kad priimtų kitus imigrantus. Šių valstybių vyriausybės pareiškė, kad sprendimas šiuo klausimu yra ES kompetencijoje.

Matteo Salvini pasakė: „NVO Sea Watch spjauna ant įstatymų, - tai laivas nusikaltėlis, kuris sukėlė pavojų imigrantų gyvybėms vardan purvino šlykštaus politinio žaidimo. Mes panaudosime visas demokratines priemones, kad užblokuoti šį teisės chaosą. Italija negali būti išsilaipinimo tašku tiems, kas yra prekeivių žmonėmis bendrininkas...“ ir „Jeigu išsilaipins Italijoje, konfiskuosime laivą“.

Lauksime eilinės „juodųjų deimantų“ partijos. Juk Lietuvos valdžia, kaip kokia prostitutė, atsiguls prieš bet kurį Briuselio ar Angelos Mekel įgeidį. Taip jau buvo ne kartą.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą