2019-06-24

„Eika“ išsinešdino iš Sapiegų parko, o kur dingo suoliukai, nuplėšti inkilai?


Vilniečiams pavyko apsaugoti unikalų Sapiegų parką, išsaugoti šimtametes liepas, klevus, egles, išsaugoti vėsią paunksmę Vilniaus gyventojams, išsaugoti paukščių lizdus, kitą šios unikalios gamtos oazės florą ir fauną. Ar ilgam?


Šiandien aš aplankiau Sapiegų parką, įamžinau kai kuriuos iš pasmerktų nupjauti medžių.

„Eika“ išsinešdino. Liko tik maišai su smėliu, prilaikę tvorą, liko šiukšledėžės, tik neliko suoliukų, jie dingo iš parko!


Vilniaus savivaldybė, pastaruoju metu tarnaujanti dviejų statybų firmų karteliui, buvo numačiusi ir šiame parke suruošti pinigų skalbyklėlę. Ji, žemėmis užpilusi fontaną miesto širdyje, prie M.Mažvydo bibliotekos ir Seimo rūmų, nes fontano priežiūrai, neva, nėra pinigų, sugalvojo Sapiegų parke įrenginėti fontanus, įrengti „Barokinį parką“. Tokius „Naujuosius Vasiukus“ iš praskolinto miesto kišenės.



Vilniečiai turi labai liūdną patirtį dėl Vilniaus savivaldybės parkų tvarkytojų, kurių rankos ir galvos, atrodo, auga iš vienos kūno vietos. Bernardinų sodas, pavyzdžiui, buvo sutvarkytas taip, kad vasarą čia galima uždusti nuo dulkių, nes takai čia suformuoti iš statybinių atliekų su aštrių granito akmenukų priemaiša, todėl moterys su aukštakulniais čia išvis negali įžengti.

Prasidėję Sapiegų „tvarkymo“ darbai Antakalnio bendruomenės ir neabejingų vilniečių pastangomis buvo sustabdyti. Vandalams nepavyko sunaikinti 300 medžių ir išvogti 3 milijonus eurų iš praskolinto miesto biudžeto. Kol kas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą