2019-06-16

Matteo Salvini vakar pasirašė draudimą laivui Sea Watch 3 atvykti į Italiją



Vakar Italijos vicepremjeras ir vidaus reikalų ministras Matteo Salvini parašė Facebook:
„Ką tik pasirašiau draudimą atvykti tranzitu ir įsakiau sustabdyti NVO Sea Watch 3 Italijos vandenyse, kaip numatyta naujajame saugumo dekrete. Dabar dokumentas bus pasirašytas kolegų Transporto ir Gynybos ministrų: sustabdyti kontrabandininkų ir prekiautojų bendrininkus.“



Sea Watch plukdo 52 migrantus iš Afrikos, dešimčiai iš jų dėl sveikatos leista išsilaipinti. Laivas yra 16 mylių nuo Italijos Lampedūzos salos.

Birželio 11 dieną Italijos vyriausybė uždėjo antsnukį prekiautojams žmonėmis ir patvirtino dekretą, draudžiantį neteisėtą laivų atvykimą į Italijos uostus. Už tai numatomos baudos iki 50000 eurų, o už pakartotiną pažeidimą – gali būti konfiskuojamas laivas.

Pietų Europos šalys pareikalavo iš NVO netrukdytų Libijos pakrantės tarnybos darbui

DW pranešė, kad birželio 14 dieną ES Viduržemio jūros šalių atstovai Valetoje suderino bendrą poziciją prieš prasidedant Europos tarybos posėdžiui, kuris vyks birželio 20-21 dienomis.

Septynios ES valstybės, tarp kurių Italija, Ispanija, Portugalija, Malta, Kipras Graikija ir Prancūzija, yra tos nuomonės, kad NVO laivai neturi trukdyti Libijos pakrantės tarnybos darbui. Pasitarime dalyvavo Prancūzijos prezidentas Emanuelis Makronas ir Italijos premjeras Džiuzepė Konte, kitų minėtų valstybių vadovai.

Šiuo metu Libijoje yra ne mažiau 100 000 afrikiečių, kurie nori prasiveržti į Europą. Tarp šių migrantų yra daug teroristinių grupuočių dalyvių, keliančių didelę teroro grėsmę ES gyventojams.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą