2019-06-14

Kodėl Izraelis siundo JAV prieš Iraną?



Prielaidos kilti naujam stambiam karui, geriausiu atveju regioniniam, o ne pasauliniam, yra dvi: religinė ir geopolitinė. Abi jos šiuo atveju sutampa, todėl tikimybė, kad kils naujas karas - nepaprastai didelė.

Izraelis labai senai sprendžia klausimą, kaip sunaikinti Iraną, kuris remia palestiniečius, islamo šiitų tikėjimo pasekėjus, yra galingiausia ir vienintelė valstybė šiame regione, galinti rimčiau pasipriešinti jam.

Religinės karo prielaidos



Eduardo Hodos video pasakojama, kad dar 1988 metais dabartinis Izraelio premjeras Benjaminas Netanyhu buvo Chabad Liubavič Rebe pasirinktas Izraelio premjeru, kurio uždavinys bus „perduoti raktus Mošiachui“ (14:40).
Chodos sako: „Kodėl aš esu sunerimęs dėl rugsėjo mėnesį vyksiančių rinkimų Izraelyje. Šioje priešpriešoje Knesete, pasipriešinimui ortodoksaliam judaizmui, slypi didelis pavojus ne tik Izraeliui, bet ir visam pasauliui. Įsivaizduokime, kad Netanyahu nebus perrinktas, praras premjero pareigas, kurias jau užima dešimt metų ir neteks galimybės „perduoti raktus“. Сhabadnikai jau daug metų ruošia Netanyahu misijai: jis turi „perduoti raktus“ Mošiachui. O jeigu tai nesigaus, pas kabalistus gali kilti noras įvykdyti šį procesą bet kokia kaina. Nes toks buvo Rebe testamentas. Ši situacija gali būti trigeriu globaliam susidūrimui. Įsivaizduokite, Artimieji Rytai, kur sumegzti Amerikos, Rusijos interesai. Visi žino, kad Artimieji rytai tai parako statinė, ant kurios sėdi visa žmonija. Ir štai dabar, rugsėjo mėnesį, jeigu nebus neįvykdytos Rebe pranašystės, ši parako statinė gali sprogti.“

Galimai Izraelio povandeninio laivyno diversantų atakuotas tanklaivis
Donaldas Trampas yra Chabado žmogus. Šiai religinei sektai priklauso jo žentas ir vyriausias patarėjas Džaredas Kušneris, jo žmona – Trampo duktė Ivanka, trys Trampo anūkai. Chabad Liubavič – Trampo užnugaris, todėl jis vykdys bet kokius jų įsakymus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą