2019-06-12

Italijos vyriausybė uždėjo antsnukį prekiautojams žmonėmis ir patvirtino dekretą, draudžiantį neteisėtą laivų atvykimą į Italijos uostus



Birželio 11 dieną Italijos vyriausybė patvirtino dekretą, numatantį baudas laivų kapitonams, vykdantiems nesankcionuotus įplaukimus į šalies teritorinius vandenis ir uostus. Baudos sieks nuo 10 iki 50 tūkstančių eurų. Esant pakartotinam dekreto pažeidimui, laivas gali būti konfiskuotas. Dekretas neliečia karinių ir valstybinių nekomercinės paskirties laivų. Be to, Vidaus reikalų ministras gali priimti sprendimą dėl uždraudimo vienam ar kitam laivui įplaukti, dėl saugumo sumetimų, derindamas tai su transporto, infrastruktūros ir gynybos ministrais, o taip pat informuodamas premjerą. Nepaisant to, kad baigiamajame dekreto tekste nėra ryšio su migrantais, aišku, kad pagrinde kalbama apie laivus nevyriausybinių organizacijų, kurie į Italiją veža nelegalus iš Afrikos.



Patvirtintame dokumente išplečiami įgaliojimai ir finansavimas policininkų civiliniais drabužiais, kurie užtikrina viešąją tvarką demonstracijų metu. Sugriežtintos bausmės už prievartos aktus sporto renginių metu. Taip pat patvirtintas telefonų skambučių pasiklausymas, naudojamas kovai su prekiautojais žmonėmis.

Šio dekreto priėmimo reikalavo Vidaus reikalų ministerijos vadovas ir vicepremjeras Matteo Salvini. Pirminis tekstas buvo pakeistas dėl eilės koalicinės valdančiosios „5 žvaigždžių“ partijos prieštaravimų. Tuo pačiu šis dekretas tapo rezultatu susitarimo koalicijos partijų: „5 žvaigždžių“ partija neprieštaravo šio dekreto priėmimui mainais į įvedimą minimalaus uždarbio.

Dabartinis saugumo dekretas jau antras Salvini parengtas dekretas, kuris skirtas kovai su nelegalia imigracija ir prekyba žmonėmis ir nusikalstamumu.

Koalicinė „Lygos“ ir „5 žvaigždžių“ partijų vyriausybė pasiekė kardinalų nelegalios imigracijos sumažėjimą. VRM uždraudė NVO laivų priėmimą į Italijos uostus, o taip pat apribojo išlaipinimą migrantų iš ES misijų laivų, reikalaudama migrantų gabenimą nukreipti į kitus ES uostus. Sorošo finansuojami globalistai kaltina Salvinį rasizmu, fašizmu ir visomis kitomis įmanomomis nuodėmėmis, nes priimti dekretai sužlugdė globalistų planą sunaikinti Italiją ir visą ES, užtvindant žemyną šimtais milijonų afrikiečių į Europą norinčių persikelti afrikiečių.

„Aš manau, mes patvirtinome žingsnį mūsų šalies saugumo kryptimi“, - pasakė Salvini vakar po dekreto priėmimo.

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje vicepremjeras Matteo Salvini Milane atsakė į popiežiaus Pranciškaus kvietimą gelbėti gyvybes. Jis pasakė: „Tai mes ir darom. Mažėja nelegalių imigrantų skaičius ir skaičius žuvusių jūroje.“ Šiais metai nelegalių imigrantų srautas į Italiją sumažėjo 90%.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą