2022-12-05

Italijos premjerė Meloni priekaištauja Prancūzijai ir Vokietijai dėl migracijos kontrolės veidmainystės

 


Italijos ministrė pirmininkė taip pat pažadėjo susigrąžinti migracijos kontrolę iš neteisėtai žmones gabenančių asmenų.

Paryžius ir Berlynas vykdo griežtą migrantų priėmimo politiką ir kartu verčia Italiją sutikti su masine migracija, sekmadienį Italijos laikraščiui "La Repubblica" sakė Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni.

Dešiniųjų lyderė pažadėjo, kad nuolatinė kova su kontrabandos organizacijomis, kurios taip pat prekiauja žmonių gyvybėmis, apibrėš jos vyriausybės tapatybę ir politinę kultūrą.


"Jau daugelį metų sakome, kad Europa turi imtis veiksmų, nes Italija nebegali sutikti, kad žmonių kontrabandininkai spręstų, kas gali atvykti į mūsų šalį", - sakė G. Meloni.

Ji pažymėjo, kad Prancūzija ir Vokietija "prie savo sienų tikrina, kas gali, o kas negali atvykti, kas yra naudinga darbo jėga įmonėms, o kas ne", o Italija turėtų priimti visus, kurie per Viduržemio jūrą veržiasi prie šalies sienų.

Meloni teigė, kad Italija neturėtų būti vienintelė, "mokanti kainą už migrantų iš Afrikos antplūdį", ir pavadino dabartinę migracijos situaciją "nevaldoma" bei pasisakė už kolektyvinį migrantų, neturinčių teisės pasilikti ES, išsiuntimą.


Ji pakartojo ankstesnes savo užsienio reikalų ministro Antonio Tajani mintis, kuris ragino legaliai į šalį įsileisti ribotą skaičių migrantų, suteikiant jiems profesinį mokymą; jis teigė, kad absurdiška, jog tarptautinės bendrovės samdo užsieniečius dėl Italijos darbo jėgos trūkumo, nes kai kurie italai mieliau renkasi bedarbio pašalpą arba ankstesnės vyriausybės įvestas bazines pajamas.

Kalbėdama apie NVO laivus, atplaukiančius prie Italijos krantų, A. Tajani neseniai laikraščiui "La Stampa" sakė, kad nežino, kaip Roma reaguos į kitą NVO laivą, pilną migrantų, prašančių prisišvartuoti, tačiau primygtinai reikalavo, kad visi, įskaitant NVO, laikytųsi taisyklių.

Tajani pridūrė, kad, jo nuomone, Europa taip pat pradeda suvokti, jog karą prieš NVO pradėjo ne Roma, o atvirkščiai. Šiuo metu Viduržemio jūroje į Libiją plaukia organizacijos "Gydytojai be sienų" (MSF) laivas "Geo Barents", o su Vokietijos vėliava plaukiojantis laivas "Humanity 1" vėl yra jūroje ir išplaukia iš Augustos uosto Sicilijoje.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, iki gruodžio 1 d. jūra atvyko daugiau kaip 94 000 žmonių, palyginti su beveik 63 000 pernai. Prieš dvejus metus per pirmuosius 11 metų mėnesių į Italijos krantus atplaukė kiek daugiau nei 32 000 žmonių.

M. Meloni taip pat pabrėžė, kad jos naujai išrinkta dešiniųjų vyriausybė 2023 m. ir toliau siųs ginklus į Ukrainą, tikėdamasi savo partijos "Italijos broliai" (FdI) sąjungininkų - M. Salvini vadovaujamos "Lygos" ir Silvio Berlusconi "Forza Italia" (FI) - paramos. Nuo karo pradžios Roma jau išsiuntė į Ukrainą šešias 450 mln. eurų vertės prekių siuntas.

Šaltinis:

https://rmx.news/italy/meloni-slams-french-and-german-hypocrisy-over-strict-border-control-while-forcing-italy-to-accept-mass-migration/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą