2022-12-14

"To nepamatysite pagrindinėje žiniasklaidoje" - jauna benamė airių mergina mirtinai sušalo Dubline

 


Airijos nacionalistai kėlė klausimą, kodėl jauna airių mergina buvo priversta šalti Dublino gatvėse, o vyriausybė tokiomis pačiomis aplinkybėmis siekė apgyvendinti prieglobsčio prašytojus.

Neįvardyta benamė mergina, savaitgalį miegojusi palapinėje Dublino gatvėse, buvo rasta negyva, patvirtino benamių labdaros organizacija.


Organizacija "A Lending Hand", kurios tikslas - padėti nuolatinio būsto neturintiems asmenims Airijos sostinėje ir aplinkinėse vietovėse, šią žinią atskleidė socialinio tinklo "Facebook" įraše.

"Jauna mergina neteko gyvybės palapinėje Dubline", - rašoma pranešime. "Mums ką tik buvo pranešta, kad tai nutiko vakar, ji rizikavo palapinėje ir neišgyveno nakties.

"Mūsų baimė dėl daugumos mūsų bičiulių gatvėse. To nepamatysite pagrindinėje žiniasklaidoje.

"RIP. Tikimės, kad danguje turi saugiausią, šilčiausią lovą. Mums labai gaila, kad mirėte taip, kaip mirėte", - priduriama pranešime.

Pastarosiomis dienomis visoje Airijos Respublikoje įsivyravo ledinės sąlygos, kai dėl šalto arktinio šalčio temperatūra nukrito iki -7 °C.

Kai kuri Airijos žiniasklaida išvedė paraleles tarp tragiškos mirties ir vyriausybės politikos, pagal kurią šimtai neseniai į šalį atvykusių prieglobsčio prašytojų dėl nepalankių oro sąlygų buvo perkelti iš palapinių į saugesnes ir šiltesnes patalpas.

Laikraštis "Irish Examiner" pirmadienį pranešė, kad 80-čiai prieglobsčio prašytojų, kurie buvo apgyvendinti palapinėse Klarės grafystėje (Co Clare), keturiose skirtingose vietose buvo surastos alternatyvios apgyvendinimo vietos, užtikrinant, kad jie bus apsaugoti nuo oro sąlygų, kurios, kaip tikimasi, tęsis visą šią savaitę.

Konservatyvus Airijos internetinis laikraštis "The Liberal" pavadino "piktinančiu" faktą, kad nors vyriausybė padarė viską, ką galėjo, kad "tūkstančius migrantų - žmonių, kurie didžiąja dalimi visiškai nesusiję su Airija - perkeltų į apgyvendinimo vietas, jie apgyvendinami, o mūsų savi tiesiog miršta gatvėse".



Laikraštis teigė, kad labdaros organizacijos komentaras apie šią tragišką mirtį, apie kurią nepranešė pagrindinė žiniasklaida, susijęs su tuo, kad "tai neatitinka jų pasakojimo apie begalinio skaičiaus migrantų stūmimą į apgyvendinimo vietas, kai tuo tarpu airiai žūsta ir miršta miegodami benamiai šaltyje".

Airijos laisvės partijos pirmininkas Hermanas Kelly antradienį tviteryje parašė: 70 000 ne Airijos piliečių buvo apgyvendinti (daugelis viešbučiuose), o daugiau kaip 10 000 airių liko be pastogės, iš jų 3 000 vaikų. Tai neturi būti "Paddy Last"."



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą