2022-12-24

Ordo Iuris sveikina sekėjus su Kalėdomis ir džiaugiasi pergalėmis prieš blogį


Ponios ir ponai,

Ką tik parašiau jums žinutę su kalėdiniais linkėjimais ir didžiausių praėjusių metų sėkmių ir pasiekimų apžvalga. Nepraėjo nė diena, o mus pasiekė dvi žinios apie kitas svarbias pergales.

Po trejų metų pasiekėme nuosprendį vienoje garsiausių bylų, kurias nagrinėjo "Ordo Iuris" advokatai. Kalbame apie Švedijos baldų parduotuvės IKEA darbuotojo Januszo Komendos, kuris buvo atleistas iš darbo už Šventojo Rašto citavimą, atvejį.


Kai Švedijos bendrovė pradėjo LGBT judėjimo skatinimo kampaniją ir vidiniame darbuotojų forume buvo paskelbtas straipsnis apie tai, kad "LGBT+ įtrauktis yra kiekvieno atsakomybė", J. Januszas po straipsniu parašė komentarą, kuriame, cituodamas Šventojo Rašto citatas, pareiškė, kad kaip krikščionis negali dalyvauti skatinant skandalą - homoseksualaus elgesio propagavimą.

Po kelių dienų jis buvo atleistas iš darbo. Pranešime apie atleidimą iš darbo jis aiškiai nurodė, kad jo atleidimo iš darbo priežastis yra pirmiau minėtas komentaras. Paaiškėjo, kad Senojo ir Naujojo Testamentų puslapiuose esantis griežtas homoseksualių santykių pasmerkimas neatitiko tarptautinės korporacijos deklaruojamos religinės tolerancijos ribų. Žiniasklaidos audroje, kilusioje dėl mūsų geradario bylos, tuo metu stipriai nuskambėjo aiškus Lenkijos vyskupų konferencijos tarybos, kuri kreipėsi į Janušą Komendą oficialaus komunikato žodžiais, balsas: "Jūsų požiūris nusipelno pripažinimo ir mėgdžiojimo".

Dabar Krokuvos apygardos teismas pritarė "Ordo Iuris" advokatams ir nurodė grąžinti A. Janušą į darbą, pripažinęs atleidimą iš darbo neteisėtu.


Tai labai svarbus sprendimas. Mums ši byla nuo pat pradžių buvo pagrindinis ginčas dėl konstitucinės laisvės vadovautis sąžinės balsu ir Bažnyčios moraliniu mokymu. Dėl mūsų atkaklumo ir veiksmingumo pavyko užkirsti kelią labai pavojingam precedentui. Pripažinimo, kad kas nors gali būti atleistas iš darbo dėl savo pažiūrų ir religijos, pasekmės būtų buvusios bauginančios ir labai pavojingos mums visiems.

Tą pačią dieną baigėsi ir mūsų ketverius metus trukusi teisminė kova su "Newsweek". Aukščiausiasis Teismas atmetė kasacinį skundą, todėl "Newsweek" turės paskelbti straipsnyje "Dievas, garbė, Brazilija" pateiktos melagingos informacijos apie Ordo Iuris instituto veiklą ištaisymą.

Taigi, pasiekę naujų laimėjimų, baigiame 2022 metus - metus, kupinus daugybės iššūkių ir sunkumų, bet kartu ir novatoriškų pergalių, teikiančių daug vilties ateičiai.

Apie viską, ką pasiekėme per šiuos 12 mėnesių, rašiau paskutinėje žinutėje. Jei dar nespėjote jos perskaityti, nuoširdžiai kviečiu tai padaryti.


Geriausi linkėjimai






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą