2022-12-21

Skandalas: Berlyno senatas 1973-2003 metais atidavinėjo vaikus juos prievartavusiems pedofilams

 


Gunnar Schupelius  portale "BZ-Berlin" paskelbė šokiruojantį straipsnį "Mano pyktis. Senatas atidavė globojamus vaikus juos prievartavusiems pedofilams".

Lietuvos piliečiai turėjo progos įsitikinti, kokie yra galingi pedofilų tinklai, kaip jie moka atsidėkoti savo pagalbininkams, ir kaip jie negailestingai susidoroja su jiems pasipriešinusiais. Tačiau Berlyno istorija peržengia lakiausios vaizduotės ribas. Berlyne, kaip paaiškėjo, pedofilams tarnavo net Vokietijos sostinės Senatas. 

"Aiškėja vis daugiau detalių apie 1973-2003 m. prieš vaikus įvykdytus nusikaltimus. Senatas bando susitaikyti su padėtimi, tačiau to nepakanka. Nukentėjusiesiems pagaliau turi būti atlyginta žala", - rašo Gunnaras Schupeliusas.


Nuo 2020 m. Hildesheimo universiteto mokslininkai Berlyno senato užsakymu tiria pedofilų tinklą, vadinamą "Kentlerio tinklu". Dabar paskelbti nauji rezultatai.

Išaiškinta, kad universiteto dėstytojas ir pedagogas Helmutas Kentleris (1928-2008) propagavo suaugusiųjų lytinius santykius su vaikais ir Berlyno senate organizavo globojamų vaikų apgyvendinimą pas pedoseksualius vyrus. Tai buvo įprasta praktika 30 (!) metų, nuo 1973 iki 2003 m.  "Seksualine revoliucija" ir radikaliomis septintojo dešimtmečio švietimo reformomis pasinaudojo seksualiniai nusikaltėliai, kad teisėtai įgytų vaikų. Berlyno žemės vyriausybė skatino organizuotą piktnaudžiavimą vardan pažangios politikos.

Mokyklų senatorė Astrid-Sabine Busse atskleidžia Berlyno pedofilų tinklo nusikaltimus
(1973-2003 m.) 


Praėjusį pirmadienį Astrid Sabine Busse pristatė "Trečiojo pakartotinio Helmuto Kentlerio tinklo vaikų ir jaunimo gerovės srityje įvertinimo projekto tarpinę ataskaitą".

Tarpinis rezultatas skamba taip: "Berlyno senato administracija (...) septintojo dešimtmečio namų reformos metu ne tik toleravo gyvenamųjų bendruomenių ir globos namų pedofilams steigimą, bet ir už jų bylas buvo atsakinga senato administracija". Ir dar blogiau: "Buvo sukurtas veikėjų tinklas, per kurį pedofilų pozicijos buvo toleruojamos, stiprinamos ir įteisinamos. Išpuoliai buvo rengiami ir pateisinami pačiomis įvairiausiomis konsteliacijomis."

Helmutas Kentleris buvo laikomas rimtu mokslininku. Jo tezė, kad suaugusiųjų ir vaikų erotiniai ryšiai gali būti meilės kupino auklėjimo dalis, buvo pripažinta septintajame dešimtmetyje. Išaiškėjus vaikų išnaudojimo faktui, manyta, kad Kentleris buvo nesuprastas. Tačiau dabar tarpinėje ataskaitoje atskleidžiama, kad Kentleris pats ieškojo ir praktikavo lytinius santykius su vaikais. Jis asmeniškai pirmenybę teikė 10-14 metų amžiaus vaikams (9 psl.).


Ataskaitoje teigiama, kad "tinklas, į kurį buvo įsipainiojęs Helmutas Kentleris, daro poveikį iki šiol".

Gunnar Schupelius rašo, kad sociologas Rüdigeris Lautmannas, 1994 m. išleidęs knygą "Die Lust am Kind" palaikė Kentlerį. Iki 2022 m. vasaros jis buvo Berlyno gėjų konsultavimo tarnybos asociacijos "Psichosocialinis centras gėjams" valdybos narys. Lautmann atsistatydino dėl nesutarimų, susijusių su pirmuoju gėjų ir lesbiečių dienos centru.

Daugelį metų nusikaltimai buvo dangstomi tylos skraiste. Nebuvo jokio pakartotinio įvertinimo, o dabar yra, bet tik akademine forma.

"Kur yra nusikaltėliai? Kas juos perduos teismui? O gal viskam jau suėjo senaties terminas? Aukos yra tarp mūsų, joms niekas nesibaigė, jos sužlugdytos visam gyvenimui", - klausia straipsnio autorius.

https://www.bz-berlin.de/meinung/kolumne/kolumne-mein-aerger/senat-gab-pflegekinder-an-paedophile-maenner-die-sie-vergewaltigten


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą