2022-12-25

Nicolaus Fest: "ES-Afrikos-strategija grindžiama trimis pagrindiniais melais"

 


Naršome internete, apžiūrime reklamą prekybos centruose, stebime reklaminius transparantus keliuose: juose apstu juodaodžių. Kodėl? Anksčiau jų nebuvo, o per pastaruosius kelis metus jų tiek, kad jautiesi ne Lietuvoje, o JAV ar Brazilijoje. Supranti, kad tai sąmoningas mūsų smegenų performatavimas, akių pratinimas. Prie ko? Prie gyventojų rasinio pakeitimo Lietuvoje? 


Negrizacijos procesas Vakarų Europoje nužengęs žymiai toliau, todėl buvo įdomu sužinoti Vakarų Europos gyventojų nuomonę, kas stovi už šios juodaodžių propagandos. Žemiau pateikiu vertimą, kuriame mėginama atsakyti į šį klausimą.

https://unser-mitteleuropa.com/nicolaus-fest-die-eu-afrika-strategie-basiert-auf-drei-fundamentalen-luegen/

AfD ES delegacijos vadovas Nicolaus Festas apie "įvairovę" žiniasklaidoje ir reklamoje, ES ir Afrikos strategiją ir raudonąjį korupcijos skandalą Europos Parlamente.

Klausimas: Pone Festai, metai eina į pabaigą, o artėjančių Kalėdų proga kitame numeryje "ZurZeit" daug dėmesio skirs "Juodajam Kristaus Kūdikiui". Tikslas - išsiaiškinti, kodėl afrikiečių vaidmuo kine, televizijoje ir reklamoje yra akivaizdžiai per didelis, palyginti su vietos gyventojų dalimi. Kaip buvęs "Bild" žurnalistas, ar turite tam paaiškinimą?

Nicolaus Fest: "Swarm" idiotizmas. Viena bendrovė tai padaro ir visi bėga paskui ją. Gali būti, kad tokios "įvairovės" reklamos patinka labai jaunoms tikslinėms grupėms, nes jauni žmonės nori parodyti savo, dažniausiai neištirtą toleranciją, pasitelkdami prekių ženklus. Tačiau kai Berlyno viešojo transporto bendrovė "Deutsche Bahn" ar net automobilių gamintojai Vokietijoje reklamuoja afrikiečius ar azijiečius, tai atrodo vienpusiška ir išgalvota.

Esu įsitikinęs, kad daugeliui klientų tai jau atsibodo. Keista, bet yra viena gyvenimo sritis, kurioje, kiek žinau, spalvoti modeliai nevaidina jokio vaidmens: Viskas, kas susiję su mirtimi ir priežiūra. Spalvoti modeliai nerodomi mirties draudimo ar slaugos namų reklamose. Liga ir mirtis yra baltos spalvos. Tai, žinoma, piktinanti diskriminacija, juo labiau kad mirtis, kaip žinoma, daugiausia gyvena Afrikoje.

Ar žiniasklaida ir reklama galbūt laikosi 2019 m. ES Parlamento priimtos rezoliucijos dėl Afrikos kilmės asmenų pagrindinių teisių Europoje 11 punkto? Jame valstybės narės raginamos skatinti "afrikiečių kilmės asmenų dalyvavimą televizijos programose ir kitose žiniasklaidos priemonėse", kad būtų "tinkamai sprendžiama jų nepakankamo atstovavimo problema ir kad afrikiečių kilmės vaikams trūksta sektinų pavyzdžių".

Fest: Nuostabu, kad žinote apie šią skandalingą rezoliuciją - istorijos iškraipymo, melo ir visiškos kvailystės virtinę. Tačiau manau, kad neįmanoma, jog tai galioja ir įmonių reklamos vadybininkams. Labiau tikėtina, kad taip ir bus: Daugeliui įmonių Azija ir anglakalbis pasaulis yra svarbiausios rinkos, ir tai matyti iš jų reklamos. Sliekas turi būti skanus ten gyvenantiems klientams; senieji Europos klientai yra tik priegauda. Todėl reklamos ir komerciniai skelbimai tiesiog perimami iš šių šalių rinkų ir verčiami į vokiečių, prancūzų ar italų kalbas.

Ar minėta Europos Parlamento rezoliucija siekiama nustatyti kryptį didesnei imigracijai iš Afrikos?


Fest: Taip. Tai aiškiai nurodyta ES ir Afrikos strategijoje. Beje, tai taip pat grindžiama trimis pagrindiniais melais: Pirma, migracija yra normalus dalykas. Tai savaime yra nesąmonė: daugiau kaip 98 proc. pasaulio gyventojų gyvena sėdimą darbą būtent todėl, kad žmonės mėgsta būti namuose, su šeima ir draugais. Atsiskaitymas yra norma, o migracija - išimtis. Antrasis melas: migracija naudinga priimančioms šalims. Tai jau seniai paneigta daugeliu tyrimų, atliktų arabų ir afrikiečių masinės migracijos atveju.

Tačiau ES Komisija vis tiek tai tvirtina. Trečia: Europai reikia migracijos. Tai taip pat yra nesąmonė. Europai reikia migracijos tik tuo atveju, jei pensijų sistemos ir toliau bus iš esmės neteisingai sukonstruotos, o vaikų turtui bus taikomos finansinės sankcijos. Tačiau, užuot pagaliau ištaisius šiuos dizaino trūkumus, problemas bandoma spręsti imigracija, tačiau paaiškėja, kad imigracija vyksta tik į socialines sistemas, bet beveik ne į darbo rinką. Iš viso ES nori, kad iki 2027 m. imigruotų 70 mln. afrikiečių. Tai būtų Europos, kokią mes ją pažįstame, pabaiga.

Iš esmės "Woke" yra ne kas kita, kaip senas, kvailas marksizmas, prisidengęs pasauline įvairove.

Ar tai, kad vis dažniau diskutuojama apie tariamą rasizmą ir panašius dalykus, galbūt yra JAV "pabudimo" isterijos persikėlimas į Europą?

Fest: deja, to ištakos yra Europoje, Prancūzijoje. Foucault ir Derrida šmeižė visas institucijas ir net kalbą kaip dominavimo instrumentus, Franzas Fanonas padarė priimtiną rasizmą, nukreiptą prieš baltuosius. JAV šios idėjos susijungė į kritinę rasių teoriją ir susivienijo su antikapitalizmu. Tai toksiškas mišinys, tačiau vokiečiams jis dar patrauklesnis. Taikomas gražus bonmotas: "Antikapitalizmu tiki tik Lotynų Amerikos analfabetai ir Vakarų Vokietijos intelektualai". Iš esmės "Woke" yra senas, kvailas marksizmas, prisidengęs pasaulinės įvairovės rūbais.

Pastarosiomis dienomis žiniasklaidoje dominavo korupcijos skandalas Europos Parlamente. Ar pasirodę kaltinimai yra tik ledkalnio viršūnė?


Fest: Jie yra tik viršutinė ledkalnio dalis. Korupcija ES - kaip ir bet kurioje kitoje organizacijoje, kuri nekontroliuojamai skirsto milijardus - yra paplitusi. Pastarosiomis dienomis nagrinėtos korupcijos bylos buvo tik paprasčiausios korupcijos pavyzdžiai. Šimtai tūkstančių grynaisiais - kas tai daro? Tinkamas būdas plauti pinigus - per nevyriausybines organizacijas. Tačiau ES Parlamento kairiosios partijos jau daugelį metų neleidžia taikyti jokių skaidrumo taisyklių. Šiandien kairieji, žalieji, liberalai ir socialistai taip pat iš esmės vieningai balsavo prieš visų EP narių ir Kataro vyriausybės atstovų, įskaitant susijusias NVO, ryšių atskleidimą. Juk jie nenori tokio didelio skaidrumo.

Daugiau nei 7 500 lobistų turi leidimus patekti į Parlamentą, dar 40 000 lobistų dirba Briuselio biuruose.

Įtariamieji korupcijos skandalu yra iš ES Parlamento Socialistų frakcijos, tačiau žiniasklaida apie tai užsiminė tik prabėgomis. Ar valdžia buvo užklupta ne taip, nes tariami korumpuoti asmenys yra ne "blogi" dešinieji, o "geri" kairieji?

Dr. Nicolaus Festas, ilgą laiką dirbęs žurnalistinį darbą, 2019 m. buvo išrinktas AfD Europos Parlamento nariu, o dabar yra Vokietijos delegacijos ID frakcijoje vadovas.

Fest: Žinoma. Jei tai būtų dešiniosios grupuotės atvejai, visi be išimties būtų įtariami. Žiniasklaida kalba apie "vienišus nusikaltėlius". O socialistai iš karto ėmė elgtis kaip aukos: "Mes buvome apgauti, mūsų pasitikėjimas buvo išduotas". Kas tuo tiki. Mane labiausiai prajuokino tai, kad visi suimtieji balsavo už tai, kad kiekviena proga būtų stiprinamos LGBTIQ teisės. Tuomet imti pinigus iš Kataro, kur homoseksualai viešai plakami, nėra be proto šmaikštu.

Ką reikėtų ir ko nereikėtų daryti, kad ateityje būtų išvengta korupcijos skandalų? Kaip žinoma, Europos Parlamente dirba tūkstančiai lobistų...

Fest: Daugiau nei 7 500 lobistų turi leidimus patekti į Parlamentą, o dar 40 000 lobistų dirba Briuselio biuruose. 705 europarlamentarai - tai padorus personalo santykis, tačiau ne vienas haremas turi mažiau darbuotojų. Tačiau problemos esmė slypi kitur: Briuselis turi per daug pinigų ir per mažai kontroliuoja žiniasklaidą, iš dalies dėl to, kad dauguma laikraščių nebegali sau leisti turėti korespondentų užsienyje. Užuot vis labiau didinus ES biudžetą ir uždavinius, ES turėtų apsiriboti tik keliais dalykais: Muitinės klausimai, kokybės standartai, galbūt energetika. Visa kita turėtų daryti pačios valstybės, o ES biudžetas turėtų būti gerokai sumažintas. Tada būtų galima gerokai sumažinti ES biurokratiją ir kartu panaikinti ES Parlamentą. Ministrų Taryba gali nuspręsti, ką reikia nuspręsti, o visa kita turėtų būti palikta nacionalinėms valstybėms, be to, ten žiniasklaidos kontrolė politikoje yra daug griežtesnė. Tai taip pat gerokai sumažintų korupciją.

Interviu davė Bernhardas Tomaschitzas iš ZURZEIT, mūsų partnerio EUROPOS MEDIA BENDRADARBIAVIMAS.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą