2019-02-25

Italija ir Danija ginasi nuo migrantų, o Lietuva juos veža ir pažeidinėja savo piliečių žmogaus teises


Il Giornale praneša, kad vicepremjeras Matteo Salvini spartina savigynos reformą. Jo nuomone, nenormalu, kad „nusikaltėlis lieka laisvėje, o normalūs žmonės, kurie ginasi nuo užpuolikų, patenka į kalėjimą,“ o „savigynos įstatymas-tai šventa teisė“. Salvini žodžiais, „nusikaltėliai turi bijoti daryti nusikaltimus“

Italiją, kenčiančią nuo imigrantų nusikaltimų, sukrėtė italo verslininko Angelo Peveri istorija. Jis panaudojo ginklą, kad apsisaugotų nuo trijų imigrantų-plėšikų. Už būtinosios ginties viršijimą italas buvo nuteistas 4 metus ir 6 mėnesius kalėti, o 3 imigrantai plėšikai gavo po 9 mėnesių ir 20 dienų mėnesių bausmes. Pranešama, kad iki įstatymo patvirtinimo liko „vos keli centimetrai“.



Visuomenės administracijos ministras Giulia Bongiorno patenkintas numatoma savigynos reforma. Jis pasakė: „Pagaliau mes turime įstatymą, kuris veiks ne naudai tų, kurie užpuolė“.

Pastaruosius keturis mėnesius Italija atmetė rekordiškai daug prašymų suteikti prieglobstį. Italijos vidaus reikalų ministrui Matteo Salvini įvedus griežtesnes prieglobsčio suteikimo taisykles buvo atmesta 24 800 prieglobsčio prašymų.

Italijos tarptautinių politikos centro (ISPI) duomenimis, kiekis atsisakymų suteikti prieglobstį išaugo 25%. Mažėjimas užfiksuotas tuojau po Salvini dekreto dėl „pilietybės, saugumo ir imigracijos“.

Pirmiausiai dekretas sustabdė prašymų suteikti prieglobstį priėmimą iš „socialiai pavojingų“ asmenų. Be to, naujieji įstatymai anuliuoja leidimus migrantams likti šalyje, kuriems buvo atsakyta suteikti prieglobstį, bet neturintiems galimybėms sugrįžti į gimtinę.

Nuo šių metų sausio mėnesį prieglobstis suteiktas tik 150 prašytojams, tuo metu kai pernai – 2091.




Danijos parlamento veiksmai ribojant imigraciją

Breitbart pranešė, kad Danijos parlamentas priėmė migraciją ribojančius įstatymus, kurie užtikrins nelegalų deportaciją. Nauja tvarka įneša eilę pakitimų migracijos politikoje: mažinamos išmokos integracijai, apsunkinamas šeimų susijungimas, kad išvengti grandininės reakcijos. Numatoma negyvenamą Lindholm salą paversti kriminalinių imigrantų centru, iš kurio imigrantai bus deportuojami į jų kilmės šalis. Buvimas saloje, finansų ministro Kristian Jensen nuomone, užtikrins geresnę kriminalinių elementų kontrolę.



Per 2015 metų imigracijos krizę Danija žymiai sugriežtino imigracijos įstatymus. Tada buvo sugriežtinta pasienio kontrolė tarp Danijos ir Švedijos, priėmusios daugiausiai imigrantų Europoje, santykinai jos gyventojų skaičiui.

Danija skatina imigrantų sugrįžimą namo, kuomet jų kilmės šalys pripažįstamos saugiomis. Migracijos ministras Inger Støjberg pasakė imigrantų iš Somalio bendruomenės nariams: „jeigu jums daugiau nereikia mūsų apsaugos ir jūsų gyvybei ir sveikatai nėra pavojaus gimtoje šalyje, ir konkrečiai, Somalyje, jūs privalote sugrįžti namo ir atstatyti savo šalį iš kurios jūs atvykote.“

Lietuvos valdžia negirdi protingų Europos vadovų patarimų ir toliau stengiasi į Lietuvą atgabenti kuo daugiau dykaduonių ir potencialių teroristų iš Afrikos ir Azijos. Atėjūnams sukuriamos išskirtinės gyvenimo sąlygos, diskriminuojami lietuviai. Kiekvienam „pabėgėliui“ išsigimusi Lietuvos valdžia išleidžia vidutiniškai po 1000 eurų per mėnesį. Yra diskriminuojami jų atžvilgiu šimtai tūkstančių Lietuvos pensininkų, pažeidžiamos jų žmogaus teisės.

Lietuvos europarlamentarai rūpinasi dėl viso pasaulio valstybių gyventojų žmogaus teisių, kuomet Lietuvos piliečių žmogaus teisės yra grubiai pažeidžiamos. Apie šį išsigimimą labai detaliai papasakojo advokatas prof. Stanislovas Tomas savo video siužetuose. Pirmieji pasakojimai skirti Gabrieliui Landsbergiui, Petrui Auštrevičiui, Laimai Andrikienei (https://www.facebook.com/stanislas.tomas).





Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą