2019-02-20

Vengrija: „Budapešto procesas taps pro-migracinių jėgų pabaigos simboliu“


Vengrijos užsienio reikalų ministro Peterio Szijjarto žodžiais, tarptautinis migracijos forumas Budapešto proceso rėmuose taps simboliu pabaigos veiklos jėgų, pasisakančių už migraciją.

Šiandien prasidedančiame Stambule susitikime, Vengrijos vyriausybė neleis forumui, pavadintam Budapešto garbei, tapti platforma pritraukimo dar didesnio migrantų skaičiaus į Europą, pasakė Szijjarto MTI. Jo žodžiais, susitikimo metu vyks kova tarp pro-migracinėmis ir anti-migracinėmis jėgomis, kaip tai paprastai vyksta pastaruoju metu.

„Sorošas ir jo tinklas, JTO oficialūs asmenys ir Briuselis nori panaudoti Budapešto forumą, kad pradėti naują migracijos bangą į Europą“, - pasakė jis.

„Jie susitikimo pabaigoje ketina pritarti rezoliucijai, kurioje kalbama apie būtinybę atidaryti tolimesnius migracijos maršrutus“, - pasakė Szijjarto, ir pažymėjo, kad Vengrijos vyriausybė „kategoriškai prieš tai“.


Laukiama, kad kova vyks todėl, kad nuo tada, kaip JTO pavyko palaiminti savo Globalią migracijos sutartį, įvairios tarptautinės organizacijos bandė „forsuoti“ susitarimo dalis įvairiuose susitikimuose, pasakė Vengrijos užsienio reikalų ministras.

Maždaug trečdalis ES šalių nepritarė šiam migracijos paktui. Gruodžio 4 dieną Lietuvos seimas, 73 balsais – už, šiam Lietuvai mirtinai žalingam susitarimui pritarė. Šio pakto lobistas Žygimantas Pavilionis, seime pristatęs pritarimo paktui projektą, parlamentarams ir visuomenei melavo, kad jis „nėra įpareigojantis.“

Kategoriškai prieš Globalų migracijos paktą pasisakė pretendentas į Lietuvos prezidento postą dr. Arvydas Juozaitis.


Savo viešame kreipimesi Juozaitis rašė: „ (…) Jos Ekscelencija teigia, kad paktas esą nesukuria jokių naujų teisinių įsipareigojimų ir pasekmių, o migracijos politika esą liktų suverenia valstybių kompetencija. Niekaip neįmanoma sutikti su tokia mūsų valstybės vadovės pozicija, kadangi šio pakto tekste keliasdešimt kartų paminėtas žodis „įsipareigojame“. Lygiai taip pat neįmanoma sutikti su Prezidentės nuostata, kad šis paktas esą padės spręsti nelegalios migracijos problemą. Atvirkščiai, jau pačioje pakto preambulėje teigiama, kad migracija yra geras, pažangus dalykas.

Iš tiesų paktas siekia ištrinti skirtumą tarp legalios ir nelegalios migracijos, skatinti „reguliarią“ migraciją. Prezidentė teigia, kad drauge su aiškiai neįvardinta ES šalių grupe, pasirašant paktą, pateiks Jungtinėms Tautoms paaiškinimą, kad šios valstybės esą savarankiškai nuspręs, kiek joms dalyvauti šio susitarimo įgyvendinime. Kam tada reikalingas toks susitarimas? Ar ne tam, kad taip valstybės palaipsniui būtų spaudžiamos dalyvauti šio susitarimo įgyvendinime pagal sutartus įsipareigojimus ir pagal jame patvirtintą globalizmo ideologiją? Akivaizdu, kad norima įpiršti nacionalinėms valstybėms „atvirų durų“ politiką, kurią vienašališku sprendimu ėmėsi įgyvendinti Vokietijos kanclerė Angela Merkel. (...)“




73 Lietuvos duobkasiai, kurie pritarė JTO migracijos paktui:

Ačienė Vida, Alekna Virgilijus, Anušauskas Arvydas, Armonaitė Aušrinė, Bacvinka Kęstutis, Bakas Vytautas, Baublys Juozas, Baura Antanas, Bernatonis Juozas, Budbergytė Rasa, Burokienė Guoda, Čmilytė-Nielsen Viktorija, Degutienė Irena, Gaidžiūnas Aurimas, Gailius Vitalijus, Gelūnas Arūnas, Gentvilas Eugenijus, Gentvilas Simonas, Haase Irena, Jarutis Jonas, Jovaiša Eugenijus, Jovaiša Sergejus, Juknevičienė Rasa, Juozapaitis Vytautas, Juška Ričardas, Kernagis Vytautas, Kindurys Gintautas, Kirkilas Gediminas, Kreivys Dainius, Kubilienė Asta, Kubilius Andrius, Kupčinskas Andrius, Landsbergis Gabrielius, Liesys Jonas, Masiulis Kęstutis, Matelis Bronislovas, Matulas Antanas, Mažeika Kęstutis, Miliūtė Rūta, Morkūnaitė-Mikulėnienė Radvilė, Navickas Andrius, Navickienė Monika, Nevulis Petras, Norkienė Aušrinė, Olekas Juozas, Pavilionis Žygimantas, Popovienė Raminta, Pranckietis Viktoras, Pupinis Edmundas, Rastenis Vytautas, Razma Jurgis, Rimkus Juozas, Sabatauskas Julius, Sinkevičius Rimantas, Sysas Algirdas, Skaistė Gintarė, Skardžius Artūras, Skvernelis Saulius, Smirnovas Kęstutis, Starkevičius Kazys, Strelčiūnas Algis, Šakalienė Dovilė, Šalaševičiūtė Rimantė, Šarknickas Robertas, Šiaulienė Irena, Šimonytė Ingrida, Širinskienė Agnė, Tomilinas Tomas, Valiūnas Petras, Varkalys Jonas, Veryga Aurelijus, Vingrienė Virginija, Zingeris Emanuelis.

Tarp šių žmonių yra ir kandidatai į Lietuvos prezidento postą, Europos parlamento narius. Jokiu būdu negalima rinkti šių valstybės interesų išdavikų


Globaliam migracijos ir pabėgėlių paktams skirtos mano publikacijos:
http://lebionka.blogspot.com/2018/12/matrica-konservatoriu-partija-su.html









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą