2019-02-23

Varšuvą okupavo nenormalumas


Vasario 18 dieną Lenkijos homoseksualistai surengė sostinėje Varšuvoje tikrą perversmą. Šio miesto meras Rafalas Tšaskovskis (Rafał Trzaskowski) pasirašė bendruomenės LGBT+ palaikymo deklaraciją. Dokumente 12 postulatų, kurie liečia „švietimą ir kovą su diskriminacija“. Mero žodžiais, dokumentas yra tolerancijos ir kovos su diskriminacija išraiška. 

Kokių kontrpriemonių prieš homoseksualistų pučą sostinėje imsis krikščioniškas tradicijas išpažįstanti valdančioji partija „Tvarka ir teisingumas“ (PiS), kitos Lenkijos patriotinės jėgos, kol kas nėra aišku.

„Tvarka ir teisingumas“ partijos buvęs kandidatas į Varšuvos mero postą Patryk Jaki pažadėjo organizuoti protestus prieš LGBT+ palaikymo programą. Jo žodžiais ši programa pas daugelį Lenkijos sostinės gyventojų sukėlė nusivylimą. „Tai didelis skandalas. Rafalas Tšaskovskis negavo 100% balsų rinkimuose. Aš kalbu ketvirčio milijono Varšuvos gyventojų vardu: mes su tuo nesutinkame. Mes nesutinkame su moksleivių tvirkinimu“, - pasakė Patryk Jaki.


Dienraščio wPolytice vyriausioji redaktorė Marzena Nykiel rašo, kad Varšuvos meras ir jo homoseksualus padėjėjas vykdo agresyvią kraštutinės kairės programą, o Varšuva tapo bandomuoju poligonu, kuriame bus tobulinami metodai, kurie ateityje įvykdyti seksualinę revoliuciją visoje šalyje.

„Ir neapsigaukit. Civilizacijų karas įžengė į lemiamą etapą. Jeigu PiS vyriausybė to nepripažins ir nesiims greitų veiksmų, pralaimėsime visi“, - rašo Nykiel. Ji konstatuoja, kad „ideologija, nuo kurios Lenkija gynėsi tiek metų, tampa faktu“, o Vakarai nori „efektyviai išprievartauti“ lenkų katalikišką identitetą. Vyksta „lemiama kova už tautos dvasią, už vaikų nekaltybę, ir visuomenės vystymosi kryptį. Konflikto ašimi yra vertybės, sudarančios pamatą mūsų visuomeninio gyvenimo, mūsų civilizacijos.“

Marzena Nykiel pakvietė valdančiąją partiją „Tvarka ir teisingumas“ (PiS) ginti konservatyvias vertybes. Jos nuomone, vyriausybė ir seimas turi vykdyti savo įsipareigojimus ir būti „normalumo pusėje“.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą