2019-02-02

Melas apie cholesteriną




Prof. Sergejus Saveljevas, žinomas Rusijos mokslininkas ir mokslo populiarintojas, savo knygos „Cerebralinis sortingas“ pristatyme pasakė (žiūr.video):

Cholesteriną sugalvojo medicinos broliukas patologoanatominiame skyriuje vienoje iš Amerikos klinikų. Jis buvo žmogus beraštis, tamsus, kaip naktis, bet ieškotojas. Jis pasiklausydavo, žiūrėdavo, ką gydytojai patologoanatomai kalba, o tie sako; „Žiūrėk, cholesterino plokštelės, žiūrėk, cholesterino sankaupos“. Jis, tikriausiai, suprato, kad visa paslaptis cholesterine. Jis parašė 30 puslapių knygutę, visiškai netikusią, kurioje teigė, kad visą žalą atneša cholesterinas, todėl nereikia jo valgyti. Jis nesuprato, kaip cholesterinas atsiranda organizme, kad virškinimo trakte viskas suskaldoma.

Viskas pasibaigtų anekdotu, bet farmacijos firmos įžvelgė genialų biznį. Tuojau ėmė gaminti preparatus prieš cholesteriną. Ir iki šiol iš mūsų pumpuoja pinigus. Mitybos sistemos, kuriose nėra cholesterino, yra gryniausia apgaulė. Tai baisus melas. Žmogaus organizme visada yra cholesterinas. Ypač pas vaikus. Jis reikalingas, kad kompensuoti kraujo indų defektus. Kodėl kaupiasi? Ko jis ten prisiklijavo? Jis užkimšo defektą. Tai būdas organizmui apsisaugoti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą