2019-08-08

Austrijos Graco mieste nuteisti 5 „pabėgėliai“, kurie išprievartavo 13 metų mergaitę


Kaip informavo „Krone Zeitung“, penki prieglobsčio prašytojai išprievartavo Graco mieste 13 metų mergaitę. Šį žiaurų prievartos aktą jie įrašė į mobilų telefoną. Kaltinamiesiems nuo 17 iki 22 metų amžiaus. Teismas jiems skyrė įvairios trukmės įkalinimo bausmes.


Nusikaltimo detalės sukrečia: 2018 metų spalio pabaigoje 13-metė mergina atvyko į Graco stotį. Ten ji susipažino su penkiais prieglobsčio prašytojais. Du iš jų anksčiau jau buvo teisti už nusikaltimus, surištus su narkotikais. Prievartautojai įkalbėjo mergaitę nuvykti į jų butą Grace. Tuomet jie užrakino buto duris, davė jai narkotikų ir alkoholio, kad ji taptų paklusni. Buvo pareikalauta, kad mergaitė nusirengtų. Kuomet auka suprato, kokioje pavojingoje padėtyje atsidūrė, buvo jau per vėlu: kadangi auka priešinosi, nusikaltėliai ją surišo ir su ja susidorojo.

Prievartos aktas buvo filmuojamas. Įrašą aptiko policija. Tai tapo pagrindiniu įrodymu. Prievartautojai neigė savo kaltę. Teismas jiems skyrė įkalinimo bausmes nuo 7 iki 2 metų.

Ar Lietuvai reikia tų prieglobsčio prašytojų? Ar mums reikia, kad šie atvykėliai prievartautų mūsų dukteris, seseris, anūkes? Vyšegrado šalys neįsileidžia „pabėgėlių“, nes rūpinasi savo piliečių saugumu. Švedija pirmauja pagal „pabėgėlių“ skaičių 1000 gyventojų, bet ji pirmauja ir pagal išprievartavimų skaičių Europoje.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą