2019-08-19

Aleksandras Gauland: jeigu prieglobsčio prašytojai atostogauja tėvynėje, jie turi ten pasilikti


Partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) federalinis sekretorius Aleksandras Gauland kreipėsi į vidaus reikalų ministrą Horstą Zeehoferį:
„Absurdiška, kad žmonės, kurie neva ieško pas mus prieglobsčio, ilsisi tėvynėje. Akivaizdu, kad tie, kas nukentėjo, negali įrodyti, kad jie nepiktnaudžiauja Vokietijos vaišingumu. Žinoma, šie žmonės turi būti nedelsiant deportuoti.“

Gauland remiasi Zeehoferio pranešimu, kad pabėgėliai iš Sirijos ilsisi tėvynėje. Ministras pareiškė, kad nori atimti iš jų pabėgėlių statusą ir deportuoti namo. Nepaisant Zeehoferio pareiškimo, Gauland nuomone, mažai tikėtina, kad bus nagrinėjami tokie atvejai, nes po ankstesnių jo pažadų nebuvo jokių praktinių veiksmų.


Po Zeehoferio pažadų paspartinti nelegalų deportaciją iš Vokietijos, deportuotųjų skaičius tik sumažėjo. Gauland nuomone, „vidaus reikalų ministras privalo, pagaliau veikti, o ne daryti vis naujus ir naujus pažadus. Zeehoferis turi užtikrinti, kad visi užsieniečiai, kurie neteisėtai yra Vokietijoje, išvyktų iš šalies kuo greičiau.“


Prieglobsčio Vokietijoje industrija: poilsis - viskas įskaičiuota. 

Specialus turizmo biuras Berlyno-Neukiolno rajone, pavyzdžiui, išduoda sirams Libano valdžios leidimus įvažiuoti į Siriją. Visa „prieglobsčio turizmo industrija“ dabar Vokietijos miestuose priėmusiuose daug „pabėgėlių“, tapo pelningu verslu.

Prieglobsčio prašytojai jau ne pirmi metai vyksta atostogauti į kilmės šalis, kur jiems grėsė „mirtinas pavojus“. Daugybė faktų įrodė, kad šie „pavojai“ yra melas. Šiai problemai ir aš esu skyręs eilę publikacijų:


Pi-news pasakoja:

„Skambutis į Libano aviakompaniją „Nakhal“, nurodančią savo puslapyje Berlyno numerį, ir į turizmo agentūrą „Al-Outom" (vok. Nach Hause – liet. namo) Berlynas-Neukiolnas. Reporteris paaiškina, kad nori nuvykti į tėvynę, nors jis to negali padaryti pagal prieglobsčio suteikimo įstatymą. Darbuotojas atsakė, kad „nėra problemų. Jums tiesiog reikalingas Sirijos pasas arba jums reikia pateikti paraišką perskridimo bilietui į Sirijos atstovybę. Mes dėl viso kito pasirūpinsime“.

Agentūros darbuotojas aiškina toliau: „autobusas paims jus tiesiai ir Beiruto oro uosto ir pristatys per sieną“. Poilsio namuose paketas kainuoja apie 800 eurų. Į tai įeina skrydis, važiavimas autobusu, dokumentai ir kyšiai, taip pat pranešama apie organizuotą planavimą poilsio pabėgėliams ir prieglobsčio prašytojams.

Socialiniuose tinkluose daugybė „pabėgėlių“ pasakojimų apie atostogas namuose. Siras Aras Bacho (20 metų) rašo Twitter: „Prieš dvi savaites šeši sirai, kuriuos aš pažįstu, ilsėjosi Sirijoje, kad aplankyti savo šeimos narius ir truputi pailsėti po Vokietijos. Jūs ilgitės tėvynės, ir dabar kasdienybė, kad sirai tai daro!“

Pi-news pateikia visą eilę sirų apsilankymo tėvynėje atvejų. Federalinės darbo agentūros spaudos sekretorius patvirtino, kad yra atvejų, kada asmenys, kuriems suteiktas prieglobstis, „laikinai sugrįžta į tą šalį, iš kurios jie oficialiai pabėgo“, pavyzdžiui į Siriją, Iraką, Iraną, Eritrėją, Afganistaną arba Libaną, o po to sugrįžo į Vokietiją. Šių išvykų tyrimai nevykdomi, todėl nėra statistikos ir oficialios informacijos.

Vidaus reikalų ministras Horstas Zeehoferis pagrasino deportuoti Sirijoje atostogaujančius prieglobsčio prašytojus. Tas pats Zeehoferis rugpjūčio 17 dieną pasisakė dėl organizavimo nelegalių imigratų laivų buksyravimo į ES iš Libijos. Arabų turistinės firmos trina rankas, atsiveria naujos „pabėgėlių turizmo“ verslo galimybės už ES pinigus.

Nuoroda:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą