2019-08-08

Salvini ketina pritaikyti prieš kelias dienas Senato patvirtintą „Saugumas Bis“ dekretą ir konfiskuoti NVO laivą „Open Arms“

Open Arms paruoškite laivą konfiskacijai

Kiek globalistai besistengė aptemdyti europiečių protus su „klimato atšilimo“ paranoja, daugumos iškvailinti jiems nepavyko: apklausos parodė, kad 34 procentams ES gyventojų pagrindinė grėsmė išlieka imigracija. Kova už Europą šiuo metu inirtingiausiai vyksta prie Italijos krantų, kurią diena dienon atakuoja Afrikos juodaodžių mases plukdantys kontrabandistų NVO laivai.

Vakar Italijos vicepremjeras ir vidaus reikalų ministras Matteo Salvini savo Facebook parašė:
„Open Arms“ Viduržemio jūros regione jau šešios dienos, o dabar gresia pavojus, kad jie pateks į Italiją. Jis turėtų plaukti į Ispaniją, NVO šalį, kuri laivui davė vėliavą ir kur kai kurie merai pareiškė jiems pritarimą. Bet galbūt šie džentelmenai nori daryti tik politinę provokaciją: akivaizdu, kad žmonių gyvenimas laive jiems nėra tikrasis prioritetas, bet jie nori, kad visos išlaidos už nelegalius migrantus tektų mūsų šaliai. Prisiminkit, „Open Arms“, kad Italijos teritoriniai vandenys jums uždaryti ir mes esame pasiruošę konfiskuoti laivą.

„Il Giornale“ rašoma, kad jau kelios dienos vyksta Salvini priešprieša su „Open Arms“. Viskas prasidėjo rugpjūčio 1 dieną, kai Katalonijos NVO pranešė Twitter, kad išgelbėjo 68 žmones ir jiems reikia uosto Italijoje.

Šį laivą priimti sutiko Ispanijos Valensijos mietas, tačiau įgula bando politizuoti problemą ir veržiasi į Italiją.


Salvini blokuoja „Open Arms“. Jis atsakė, kad „buvo pakankamai laiko nuvykti į Ispaniją, visuomeninės organizacijos kilmės šalį, kuri davė vėliavą laivui ir kurios kai kurie merai pasisako už priėmimą. Tačiau, gali būti, šie ponai nori padaryti tik politinę provokaciją: akivaizdu, kad laive esančių žmonių gyvybės jiems nėra prioritetas, bet jie bet kokia kaina nori atvežti žmones į mūsų šalį. Jūs atsiminkite, „Open Arms“, kad jums Italijos teritoriniai vandenys yra uždaryti, ir mes pasiruošę užgrobti laivą“. Saugumo įstatymas Bis, nesenai priimtas Italijos Senato numato visas teisines normas, kad įvesti tvarką migracijos srityje.

Rugpjūčio 5 dieną Italijos Senate patvirtintas įstatymas „Saugumas Bis“. Už  jį balsavo 160 senatorių, 57 - buvo prieš, 21 -susilaikė.

Salvini neslėpė džiaugsmo „Decreto Sicurezza Bis (Saugumo dekretas Bis) – daugiau įgaliojimų teisėsaugos organams, daugiau pasienio kontrolės, daugiau vyrų, kad sustabdyti banditus ir reketininkus, tai Įstatymas. Dėkoju jums, italai ir Švenčiausioji Mergelė Marija“.

Įstatymas draudžia įplaukti į Italijos teritorinius vandenis migrantus gelbėjantiems laivams. Jiems numatytos baudos ir areštai, jei jie pažeidžia tarptautines sutartis.

Įstatymą sudaro 18 punktų, kurie įveda naujas viešosios tvarkos valdymo taisykles. Tarp nelegalų vežimą reguliuojančių naujovių yra tai, kad Vidaus reikalų ministras gali „apriboti ar uždrausti jų įplaukimą, tranzitą ar stovėjimą teritoriniuose vandenyse“, t. y. tuo metu kada įtariama, kad buvo pažeisti imigracijos įstatymai, pvz. „skatinama nelegali imigracija“.

Baudos. Jos numatytos nuo 150 eurų iki 1 milijono eurų. Kaip papildoma priemonė numatytas laivo konfiskavimas. Laivo kapitonas gali būti areštuotas tuo atveju, jei jis „priešinsis ar naudos prievartą prieš karo laivą“.

Plačiau naujas saugumo įstatymas Bis aprašomas dienraštyje „Il Giornale“.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą