2019-08-07

Kadėl Faina Kukliansky nesikreipė į teisėsaugą dėl grasinimų? Gal ir vėl čia veikia koks tarptautinis „telefoninis teroristas“ iš Izraelio?


Gyvename teisinėje valstybėje, o ne Senojo Testamento (Toros) ir net ne Talmudo sukūrimo laikais, todėl natūralu, kad dėl nusikaltimo visi piliečiai privalo kreiptis į teisėsaugos organus. Kodėl to nepadarė žydų bendruomenė? Mano nuomone, to nedaryta bijant, kad paaiškės šių grasintojų sąsajos su žydais. Toks tarptautinis skandalas jau vyko 2017-2018 metais, kai po JAV FTB atlikto tyrimo buvo suimtas ir nuteistas 10 metų kalėjimo už „telefoninį terorizmą“ izraelietis Maiklo Kadar. 

Vakar BNS išplatino žydų bendruomenės pareiškimą, kuriame sakoma:

„Pastaruoju metu Lietuvos žydų bendruomenė gauna grasinimo laiškus ir skambučius. Tvyrančios ir skatinamos įtampos kontekste nei bendruomenė, nei Vilniaus Sinagoga neturi galimybių užtikrinti čia besilankančiųjų žmonių, kurių tarpe yra ir nuo nacių nukentėjusiųjų, jų šeimų saugumo.“

„Pareiškimo neparašėme ir ko gero nerašysime. Mūsų supratimu tai galbūt nebuvo realūs grasinimai, o grėsmingo pobūdžio laiškai“, – sakė F. Kukliansky.



Ji teigia, kad „reikalas ne tame“, ar kreiptasi į policiją, o tame, kad kažkas tuos laiškus rašo ir nuolat siunčia bendruomenei.

Tai kas gi rašo tuos laiškus? Gal telefoninis teroristas iš Izraelio, koks nors naujas Maiklas Kadar?


Aš nesimėtysiu niekuo nepagrįstais kaltinimais, kap tai daro galimai antisemitizmo kurstymu užsiimanti Faina Kuchliansky, o priminsiu skandalingą faktą, kai izraelietis Maiklas Kadar telefonu terorizavo pasaulio žydų bendruomenes, avia linijas, ir t.t.

JAV FTB direktorius Džeimsas Komi 2017 metų sausio mėnesį pareiškė:
„Kaltinamojo veiksmai – tai ne nekalti juokai. Tai-nusikaltimai, kurie gąsdina žmones, paralyžiuoja ištisas bendruomenes ir atveda į saugumo organų neprasmingas išlaidas“.

Telefoninis teroristas buvo sulaikytas Izraelyje 2017 metų kovo 23 dieną JAV FTB prašymu. Jo kompiuteriuose ir telefonuose aptikta tūkstančiai telefonų numerių viso pasaulio žydų centrų ir mokslo įstaigų.

Reuter 2018 metų gruodžio mėnesį pranešė, kad Tel-Avivo (Izraelis) teismas nuteisė 10 metų kalėti ir 60000 šekelių (16000 USD) bauda šios šalies pilietį Maiklą Kadar už tai, kad jis nusiuntė 2000 grasinimų įvairių šalių žydų centrams dėl padėtų juose bombų. Jis pripažintas kaltu už šantažą, melagingos informacijos platinimą, pinigų plovimą. JAV ir Izraelio pilietybes turintis vyras 2016-2017 metais masiškai skambino ir rašė elektroninius laiškus su grasinimais į avia kompanijas ir žydų visuomeninius cetrus po visą pasaulį. 

JAV justicijos ministerija paskelbė apie kaltinimą Kadarui, kuris grasino dėl bombų mokyklose, prekybos centruose, policijos nuovadose JAV, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Norvegijoje ir Danijoje. Miniterijos duomenimis, 2017 metais Kadar taip pat skambino su grasinimais į Antidiffamacinę lygą (su antisemitizmu kovojanti žydų organizacija), Izraelio atstovybę Vašingtone ir informavo apie padėtas bombas, numatomas ginkluotas atakas prieš žydų visuomeninius centrus Floridoje.

Teisiamasis buvo kaltinamas dar ir tuo, kad užsiėmė šantažavimo paslaugomis ir už tai uždirbo $240 000 bitkoinais.

Maiklas Kadar išsisuko nuo 17 metų kalėjimo bausmės. Jam teismas pripažino autizmą ir sušvelnino bausmę iki 10 metų kalėjimo. 

Dar apie Maiklo Kadar nusikaltimus


Kadar šantažavo JAV senatorių. Kadar pareikalavo iš senatoriaus viešai atsiprašyti jo už nepalankius pasisakymus jo adresu, priešingu atveju šis turėtų jam mokėti po 1250 už kiekvieną iš 72 valandų, jeigu jis neatsiprašys. Vėliau jis senatoriui į namus nusiuntė laišką su narkotinėmis medžiagomis. 

Maiklo Kadar namuose Aškelone policija rado 5 kompiuterius ir galingą radiolokacinę anteną, kuri leido prisijungti prie nutolusių serverių.

Nusikaltėlio advokatė Šira Nir pareiškė, kad jos klientas yra „reaktyvinėje psichologinėje būsenoje“ ir negali atsakyti už savo veiksmus.

Pasak F. Kukliansky, sinagoga uždaroma tol, kol pasibaigs „tas sąmyšis ir nepagrįstas susierzinimas“. „Visokių incidentų gali būti, todėl mes taip nusprendėme. Vis tiek kalbame apie žydų tautybės žmones ir jų naikinimą, todėl tam, kad būtume tikri, kad nieko neatsitiks mūsų žmonėms, nusprendėme uždaryti šias lankomas įstaigas“, – sakė F. Kukliansky.

Mano pateiktų „telefoninio terorizmo“ faktų fone ponios Kukliansky pareiškimai – pats gryniausias antisemitizmo kurstymas ir antilietuviškos isterijos tarptautinis skleidimas. 

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą