2019-08-30

Italijoje atsuktas juodos migracijos kranas



Pasikeitimai Italijos vyriausybėje atveria Gitanui Nausėdai galimybę įsiteigti Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir vykdyti lietuvių tautos genocidą Afrikos „pabėgėlių“ pagalba. Ką jis nesenai pažadėjo vizito Berlyne metu.

Laikinai Italijos premjero pareigas einantis Džiuzepė Konte priėmė iš prezidento Sergio Mattarella mandatą formuoti naują vyriausybę. Koaliciją formuoja „Penkių žvaigždžių“ partija (M5S) ir Demokratinė partija (DP).





Premjeras Konte iki šiol priešinosi buvusiai M5S koalicijos partnerei „Lygai“ riboti nelegalią migraciją iš Afrikos. „Lygos“ lyderiui Salvini, užėmusiam vidaus reikalų ministro pareigas, pavyko per nepilnus metus pavyko 80 procentų sumažinti migrantų srautą. Po koalicijos griuvimo, tuojaus pat buvo leista Vokietijos NVO kontrabandistų laivui „Mare Ionio“ išlaipinti nelegalus Italijoje.

Nauja koalicijos sutartis nėra galutinė, jai turės pareikšti pasitikėjimą parlamentas, o Konte per kelias dienas turės atnaujinti savo kabinėtą. Prognozuojamas susidūrimas tarp M5S ir DP dėl postų. M5S pirmininkas Di Maio nori, pavyzdžiui, išlaikyti savo vicepremjero postą, kam priešinasi DP.

„Lygos“ pirmininkas Matteo Salvini skeptiškai vertina naują aljansą tarp buvusių politinių priešininkų. Jis pažymi, kad „vieninteliu kliju yra neapykanta Lygai“, o naują vyriausybę jis pavadino „demokratijos įžeidimu“. Salvini įsitikinęs, kad sekančius rinkimus laimės Lyga.

„Bet kokiu atveju, anksčiau ir vėliau, bus po mėnesio, metų, dviejų metų, mums teks sugrįžti į rinkimų apylinkes. Ir tuomet pagaliau mes galėsime veikti“, - pasakė Salvini.

"Jiems pirmiausia kėdės, man pirmiausia italai" parašė Salvini FB
Augen Prinz Pi-news portale pažymi, kad naujos vyriausybės politika aiškėja: „paklusnumas ES ir sugrįžimas prie pabėgėlių politikos, uostų atidarymas nelegaliai imigracijai“. Savo ruožtu „Italija sugrįš prie patikrintos praktikos atsikratyti „išgelbėtais“ imigrantais pagal galimybes į šiaurę, į Austrijos ir Vokietijos pusę. Tam reikia ne ką daugiau, kaip maisto paketo ir nemokamo bilieto į traukinį.“

Prinz daro kai kurias negatyvias prognozes „naujai Italijos vyriausybei ir eurokratams, besidžiaugiantiems euforiškai Salvini nesėkme Briuselyje ir kitose vietose:

1.Rugsėjo 29 Austrijoje vyks parlamento rinkimai. Austrijos kancleris Sebastianas Kurz turės iš anksto paaiškinti, ką jis darys, kad Italija vėl atidarys savo uostus laivams buksyrams, o išgelbėtieji po trumpo atokvėpio, kaip ir anksčiau, vyks į šiaurę. Jeigu Kurz nori būti perrinktas, tai tokiu atveju jam teks įvesti pilną pasienio kontrolę Brenerio perėjoje. Kaip ilgai tęsis noras naujos Italijos vyriausybės atkurti atvirų uostų politiką, dar reikia išsiaiškinti.

2.Didelis Salvini populiarumas visų pirma pagrįstas jo kieta pabėgėlių politika. Pagal paskutines apklausas, „Lyga“ šiuo metu surenka 36% balsų. Kada koalicija buvo suformuota, pas Salvini „Lygą“ buvo viso 17 procentų. Iš patirties, vyriausybės Italijoje išsilaiko neilgai. Tai taikytina ir naujai koalicijai. Todėl nauji rinkimai nors ir atidėti, bet, tikriausiai, vyks dar iki šio Parlamento šaukimo pabaigos.
3.Jeigu būsima Italijos vyriausybė vėl įves savo gyventojams griežtą gydymą pabėgėliais, tai sekančiuose rinkimuose rinkėjai nebalsuos už M5D ir DP. Tuo metu kai po to šiose partijose ir Briuselyje vyks didelis staugimas ir griežimas dantimis. Matteo salvini bus priverstas perimti valdžią.“
Mums, marionetinės Lietuvos valdžios genocido aukoms, lieka tik tikėtis, kad juodas Viduržemio jūros migracijos kranas bus atsuktas neilgai.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą