2019-10-05

Italijoje imigrantas iš Afrikos nušovė du policininkus


Vakar Triesto mieste imigrantas iš Afrikos policijos nuovadoje nušovė du policininkus, o vieną sužeidė.

Vidurnaktį Romoje, prie Tautos altoriaus, sutartinai kaukė policijos mašinų sirenos. Tokia akcija buvo suorganizuota ir kituose Italijos miestuose.

Roma, Venecijos aikštė


„Geltonai raudonųjų (giallorosso) vyriausybė neturi laiko rūpintis teisėsaugos organų ir Italijos piliečių saugumu. Jie galvoja apie afrikiečių transportą ir romų kultūros apsaugą“, - parašė Il Giornale skaitytojas „giangol“.


Policininkų žudikas, buvusio Vidaus reikalų ministro Matteo Salvini žodžiais, yra, „kaip sako daugelis Italijos dienraščių „užsienietis, turintis „psichikos sutrikimų“.

Juodaodis atėjūnas iš Dominykos (29 metų) vakar apie 20 valandą buvo pristatytas į Triesto nuovadą, esančią netoli uosto, dėl apiplėšimo bylos. Čia jis sugebėjo iš dėklo ištraukti policininko pistoletą, dėl netinkamos konstrukcijos dėklų, ir iš pagrobto ginklo paleisti penkis šūvius į policijos pareigūnus.

Pareigūnai Pierluigi Rotta (34) ir Matteo Demenego (31) buvo nušauti, o nuovados viršininko pavaduotojui buvo peršauta ranka, jis operuotas ligoninėje.



Dauguma italų, komentuojančių publikacijas policininkų nužudymo tema, sutinka su nuomone, kad policijos ekipiruotė ir pasirengimas neadekvatūs situacijai, kai tūkstančiai kriminalinių elementų iš Afrikos nekontroliuojamai plūsta į Italiją.

Tai ne pirmas atvejis, kai nuo imigrantų rankų žūsta Italijos policininkai. Spauda nelinkusi spausdinti jų juodų veidų nuotraukų, o nusikaltėlius bandoma padaryti „psichikos ligoniais“.

Matteo Salvini planovo iš Italijos deportuoti pusę milijono Afrikos nelegalų. Pasikeitus vyriausybei šis procesas sustojo.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą