2019-10-10

KAUNO FORUMO PAREIŠKIMAS DĖL ĮSTATYMO PAŽEIDIMŲ LRT VEIKLOJE


Kauno Forumo
PAREIŠKIMAS

dėl įstatymo pažeidimų LRT veikloje
2019 m. spalio 9 d.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba
Inspektorei Gražinai Ramanauskaitei

Su nerimu konstatuojame, kad toliau tęsiasi globalistinių, multikultūrinių pažiūrų propagandos ir istorinės atminties trynimo kampanija, kuria, prisidengiant nuomonių įvairove, akivaizdžiai siekiama paniekinti ir pakeisti visuomenės daugumos pripažįstamas pažiūras, dorovines nuostatas ir vertybes.

Didėjančio susipriešinimo, kuriuo naudojasi valstybei priešiškos jėgos, kontekste ypatingai apgailėtina, kad jau prieita ir iki įstatymų pažeidimų visuomeninio transliuotojo veikloje.

Šių metų spalio 7 d. 13:00 val. per LRT televiziją buvo parodyta laida “Spalvos.Gėjai tėčiai”. Transliuojant šią laidą buvo pažeistas Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas.

Pagal šio įstatymo 4 str.p.2.16 neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi daro tokia vieša informacija, kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata. Pagal šio įstatymo 2 str. 5 d. skatinimas – kryptinga informacija, kuria nepilnamečiai raginami imtis konkrečių veiksmų, akstinami įgyti arba keisti įpročius, pažiūras, polinkius ar elgseną.

Šia laida akivaizdžiai buvo siekiama propagandinių tikslų – formuoti ir keisti nepilnamečių pažiūras į šeimą, prieštaraujančias nurodytuose Lietuvos Respublikos įstatymuose įtvirtintai santuokos ir šeimos sampratai.

Pagal Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 7 str. 2 d. tokia informacija turi būti žymima indeksu “S” ir gali būti transliuojama tik nuo 23 iki 6 val. Šis įstatymo reikalavimas taip pat buvo pažeistas.

Kauno forumas reikalauja:

1.Sutinkamai su Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 9 str. 3 d. 2 p. viešai paskelbti, kad LRT nesilaiko šio įstatymo nuostatų.
2.Sutinkamai su Lietuvos Respublikos nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo 9 str. 3 d. 1 p. įspėti viešosios informacijos rengėją LRT dėl įstatymo pažeidimų ir pareikalauti laikytis šio įstatymo ir su juo susijusių kitų teisės aktų nuostatų.

Vadovas
Algimantas Rusteika



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą