2019-10-01

Italijos policininkai nuo nelegalių imigrantų afrikiečių masiškai užsikrečia tuberkulioze


Il Giornale rašoma, kad Lampedūzos saloje, į kurią plūsta atėjūnai iš Afrikos, dirbantys su jais policininkai ir agentai masiškai užsikrečia tuberkulioze.

Po to, kai iš vyriausybės buvo pašalintas vidaus reikalų ministras Matteo Salvini ir nustojo galioti griežta migracijos politika, į Italiją ėmė masiškai plūsti atėjūnai iš Afrikos. Lampedūzos saloje ir Sicilijoje, policijos profsąjungų duomenimis, iškilo tuberkuliozės epidemijos pavojus.

Policininkų profsąjungos duomenimis, „situacija įtempta, pareigūnai dirba po 12 valandų teikdami pagalbą atvykėliams, be būtinų higienos sąlygų. Kai kurių kolegų testai Tbc buvo teigiami. Terapija labai sudėtinga, žmogus fiziškai labai nusilpstam, apkrėstas žmogus negali užsiimti eile veiklos rūšių. Negalima kaitintis saulėje, jaučiamas sąnarių skausmas. Taikomos ir profilaktikos priemonės, kad užkirsti kelią ligai vystytis kartus su gydymu antibiotikais.“

Pareigūnai susiduria ir su didele sukilimų ir riaušių rizika. Atėjūnai, kurių absoliuti dauguma ekonominiai migrantai, supranta, kad gali būti repatrijuoti, o priėmimo centruose tenka išbūti daug mėnesių, todėl mėgina inscenizuoti riaušes, kad pabėgti. Riaušių pretekstai įvairūs: lėtas wi-fi, kitą kartą, kad maistas neatitinka atėjūnų skonio. Tikslas vienas – bandymas pabėgti, sakoma policijos profsąjungos pranešime.


Per pastarąsias 30 dienų Italijos Lampedūzos saloje ir Sicilijoje išsilaipino 1200 nelegalų. Esant tokiam sienos pažeidėjų antplūdžiui reikia dvigubai daugiau policijos pareigūnų, mano policijos profsąjunga.

Migracijos politikos liberalizavimo kaina labai aukšta: „tuberkuliozės rizika ir darbas blogomis saugumo ir higienos sąlygomis“, - rašoma Il Giornale.

Didžiausias pavojus europiečiams - „pabėgėlių“ vežamos antibiotikams atsparios Tbc formos. Apie tai esu ne kartą rašęs anksčiau (žiūr. publikacijų sąrašą straipsnio pabaigoje). Su migrantais iš Afrikos ir Azijos patenka ir kitos europiečiams pavojingos užkrečiamos ligos. Briuselis ignoruoja šią gyvybiškai svarbią problemą, informacija apie pavojų gyventojams yra dažnai slepiama nuo visuomenės.



Pabėgėlių į Europą vežamos infekcinės ligos:

Vokietijos Kocho institutas: imigrantai iš Afrikos ir Azijos atnešė į Vokietiją infekcines ligas. Realūs susirgimų skaičiai slepiami nuo visuomenės.
Angela Merkal apkrėtė vokiečius niežais
Tuberkuliozė: „pabėgėliai“ iš Afrikos atnešė į Europą atsparias antibiotikams TBC formas
Pabėgėliai į Europą atneša užkrečiamas ligas: Usutu ir Vakarų Nilo karštligė
Pabėgėliai į Europą veža užkrečiamas ligas. Ispanijos policininkų protestas: su imigrantais iš Afrikos dirbęs policininkas ir jo šeima apsikrėtė niežais
Europoje plinta susirgimas tymais, kuriuos atnešė „pabėgėliai“
Pabėgėliai į Vokietiją atvežė vaistams atsparų tuberkuliozės užkratą




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą