2021-01-11

Aleksandro Lukašenkos interviu Rusijos televizijai (video)

 


Sausio 10 dieną Rusijos televizijos kanalas „Rusija 1“ parodė žurnalistės Nailios Asker-zade interviu su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka. 

Interviu videohttps://smotrim.ru/brand/62299

Atsakydamas į klausimą apie Baltarusijos užsienio politikos „daugiavektoriškumą“ Lukašenka pasakė, kad Kinija, ištikus krizei, pati pasiūlė Baltarusijai 7 milijardų dolerių kreditą. Po to paminėjo 0,5 milijardų kreditą iš Rusijos, kurį panaudojo mokėjimams skolų Rusijai už dujas ir vakcinos nuo koronaviruso pirkimui. Jo žodžiais, pats koronavirusu su sūnumi Kolia ir Kolios mama (moteris specialiai nebuvo pristatyta) persirgo, todėl skiepytis nesirengia.



Buvo klausimas apie į Lietuvą pabėgusią Svetlaną Tichanovskają. „Ar tiesa, kad prezidentas ją vadino „namų šeimininke“, - buvo paklaustas Lukašenka. Jis paaiškino, kad citavo Vladimiro Lenino posakį, kad „kiekviena namų šeimininkė gali valdyti valstybę“.

Reikia pastebėti, kad Lietuva praktiškai patvirtino šią Lenino tezę. Į teisingumo ministrės ir Seimo pirmininkės postus buvo paskirtos ponios, neturinčios pilno universitetinio išsilavinimo.

Apie rinkimus Baltarusijoje jis pasakė, kad jie vyko, kaip ir kitose valstybėse. O rinkimų pripažinimas vakarų valstybėse „jam netrukdo“. Eks-kandidatė Tichanovskaja yra „balsas tų žmonių, kurie už jos stovi“ - Lietuvos, Lenkijos, JAV politikų.

Sankcijų „kryžiaus žygis“ prieš Baltarusiją, Lukašenkos žodžiais, pradėtas tam, kad „arčiau nusigauti prie Rusijos“.

Lukašenka paminėjo, kad Baltarusijai tiekiamų rusiškų dujų ir naftos kainos „galėtų būti draugiškesnės“. Jis nemano, kad Rusijos ir Baltarusijai šiuo metu reikalinga viena valiuta. Tai suprantama, nes Rusijos rublis, ekspertų nuomone, yra „perdažytas doleris“, o Rusijos CB yra JAV FRS vasalas. Tuo tarpu Baltarusija emituoja savo valiutą nepriklausomai.

Baltarusijos prezidento nuomone, perkelti 2021 metų ledo ritulio čempionatą iš Minsko priežasčių nėra. Prezidentas su korespondente žaidė ledo ritulį ir sakė, kad ledo arenos yra parengtos, todėl „čempionatą galima rengti nors ir rytoj.“







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą