2021-01-18

Amazon perka Kiprą? Kokie galimi tikslai?

 

Danijos investicinis bankas Saxo Bank žinomas tuo, kad skelbia prognozes ateinantiems metams. Pirmąja tarp šių prognozių 2021 metams yra ši: „Amazon „perka“ Kiprą“.

Saxo Bank strateginė analitikė Althea Spinozzi rašo, kad COVID-19 pandemija buvo labai naudinga stambioms IT-kompanijoms. „COVID-19 pandemija – geriausia, kas kada nors įvyko su Amazon kompanija. Žmonės visame pasaulyje buvo priversti likti namuose, dirbti nuotoliniu būdu, kas sukėlė veržlų online pardavimų augimą...“

Amazon“ – stambiausia elektroninės komercijos, debesų kompiuterijos bendrovė. Džefas Bezosas bendrovę įsteigė 1994 m. Šiuo metu Amazon turi atskirus skyrius, veikiančius JAV, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Kinijoje, Japonijoje ir kt. bei tiekia savo prekes į daugelį pasaulio šalių. Amazon kapitalizacijos rodiklis 2020 metų pavasarį buvo 1 trilijonas eurų.



Amazon JAV prezidento rinkimuose palaikė demokratų kandidatą Dž.Baideną ir ėmėsi D.Trampo šalininkų cenzūros kartu su kitais IT gigantais.



Saxo Bank prognozavo: „2021 metais … Amazon padarys ėjimą žirgu, perkeldama savo ES ofisą į Kiprą. Gigantišką korporaciją su malonumu pasitiks šalyje, nes ji atneš mokesčių mokėtojams pajamas, kurios padės Kiprui sumažinti beveik 100% skolos santykį su BVP, kas suniveliuos pasekmes neteisingos ES politikos 2010-2012 metų atžvilgiu suverenios skolos krizės metu. Kadangi Kipro BVP yra maždaug 24 milijardai JAV dolerių, jos ekonomika sudaro mažiau trečdalio metų pajamų kompanijos Amazon už JAV ribų. 2021 metais Amazon kompanijos konsultantai padės Kiprui „perrašyti“ jo mokesčių kodeksą, nukopijavę Airijos mokesčių kodeksą, dar labiau sumažinę mokesčių lygį korporacijų pajamoms ir kitus mokesčius, o šalies valdžia ir jos gyventojai taps laimingais vergais dėl iš dangaus nukritusio finansavimo ir mažų mokesčių“.


Ar tai vienintelis Kipro kolonizavimo tikslas?

Visi JAV IT gigantai yra valdomi žydų kapitalo, kuriam tradiciškai atstovauja JAV demokratai (žiūr. Eduardo Hodos įvykių JAV analizę: https://youtu.be/QapPcPp1CGg), todėl jiems tikrai nėra reikalo keisti savo būstinės dislokacijos į Kiprą. Kas kita tai, kad Amazon savininkas Džefas Bezosas gali supirkti bankrutavusio Kipro aktyvus. Šiais metais jis supirkinėja milžiniškus plotus JAV dirbamos žemės. Tuo užsiima ir didysis vakcinatorius bei „filantropas“ Bilas Geitsas, kuris jau supirko 242 000 akrų dirbamos žemės. Tai mums, gojams, jie COVID-19 ir „Great Reset“ pagalba kuria ateitį be privačios nuosavybės, bet ne sau. Mums jų „Didysis perkrovimas“ bus grįžimas į feodalizmą ir vergovę.




Tai kas gi realiai gali lemti Kipro pirkimą?

Visų pirma Kipro pirkimu suinteresuotas Izraelis. Viduržemio jūroje prie Izraelio yra surastas milžiniškas dujų telkinys, kuriam suteiktas žydų mitologinės pabaisos Leviafano (Leviatano) vardas.

2019 metų liepos 19 dieną Izraelis patvirtino sausio 2 dienos susitarimą su Graikija ir Kipru dėl dujotiekio EastMed pipeline tiesimo. Numatoma, kad prie projekto prisijungs ir Italija. Kipro parlamentas susitarimą ratifikavo liepos 17 dieną, o Graikijos gegužės 14 dieną.



EastMed pipeline leis tiekti dujas Europai iš Izraelio telkinio „Leviafano“ ir Kipro telkinio „Afroditė“ per Kiprą ir Kretos salą į žemyninę Graikiją. Projektinis dujotiekio pajėgumas – 10 milijardų kubinių metrų dujų per metus. Jo ilgis 1900 km. Iš jų 1300 jūros dugnu, o 600 km. sausuma. Projekto kaina $7 milijardų.



Nėra abejonių, kad JAV žydų kapitalas palaiko šį Izraeliui svarbų projektą, kuris sustiprina Izraelio įtaką ES, o taip pat neleidžia įsiviešpatauti regione Turkijai, tiesiančiai dujotiekius iš Azerbaidžano ir Rusijos.

Izraelio dienraštis Haaretz rašė, kad Izraelis, skirtingai nei Rusija, nepanoro daryti Turkiją dujų habu pietryčių Europoje. Realizavus EastMed pipeline projektą, tokiu habu taps Graikija.

Pats laikas Džefui Bezosui gerai investuoti iš COVID-19 pandemijos uždirbtus pinigus ir sustiprinti savo istorinės tėvynės Izraelio geopolitines pozicijas.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą