2021-01-13

Il Giornale: Pfizer ir Moderna vakcinų tyrimas parodė, kad jų efektyvumas yra tarp 19% ir 29%

 


Italų dienraštis IlGiornale rašo, kad MIP sprogo tikra informacinė bomba dėl Pfizer-BioNTech ir Moderna vakcinų efektyvumo. Profesorius Peter Doshi su bendradarbiais išanalizavo farmacijos įmonių paraiškas patvirtinimui šių vakcinų ir nustatė, kad jų efektyvumas žymiai mažesnis už skelbiamą.

Praėjus gana trumpam laikui nuo Pfizer-BioNTech pasirodymo, gaunama vis daugiau žinių apie jos efektyvumą ir sukeliamus pašalinius efektus.



Pranešimas žurnaleBritish Medical Journal (BMJ), rašoma Il Giornale, turėjo sprogusios bombos efektą. Šio autoritetingo žurnalo nuomone, realus efektyvumas vakcinų, kuriomis vakcinuojami žmonės, yra ne 95%, o žymiai mažesnis - tarp 19% ir 29%. Tyrimus atliko profesorius Peter Doshi iš Merylendo Universiteto, užsiimantis farmacijos preparatais.

Jau prieš savaitę British Medical Journal ir žurnalas Lancet kritikavo vakcinas nuo COVID-19 „dėl duomenų skaidrumo“ ir pažymėjo, kad „neaišku, ar jos veikia vidutiniu laiko periodu senyviems žmonėms, žmonėms su nusilpusiu imunitetu ir vaikams“.

IlGiornale pažymi, kad mažiausias efektyvumas, kurį numato registruojant Food and Drug Administration (Fda) yra 50%.

Peter Doshi žurnale BMJ teigia, kad tik pilnas skaidrumas ir kruopšti duomenų kontrolė leis priimti pagrįstus sprendimus. Plačiau apie profesoriaus atliktą tyrimą rašoma BMJ:

https://blogs.bmj.com/bmj/2020/11/26/peter-doshi-pfizer-and-modernas-95-effective-vaccines-lets-be-cautious-and-first-see-the-full-data/

https://www.ilgiornale.it/news/mondo/vaccino-pfizer-e-moderna-efficata-19-e-29-1916225.html






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą