2021-01-30

Vengrijos teisingumo ministrė paaiškino šalies migracijos politiką ir sukritikavo Vokietijos MIP šališkumą

 

Vengrija turi pilną teisę ginti savo teritoriją nuo „minių migrantų, užtvindančių Europą“, pareiškė Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga, atsakydama tarptautinėms, pagrinde Vokietijos, MIP apie tai, kad ji neva išsiunčia nelegalius imigrantus atgal į Serbiją ir nesilaiko Europos teismo CJEU (Court of Justice of the European Union) sprendimo. Dėl šios priežasties Frontex nesenai sustabdė savo veiklą Vengrijoje.



Savo Facebook puslapyje ministrė Judit Varga sausio 28 dieną parašė:

Audiatur ir alter pars! Paklausyk ir antrosios pusės!

Vokietijos spaudoje yra naujienų, kad Vengrija Europos Teismo verdikto akivaizdoje grąžina migrantus į Serbiją. Jau žinojom, kad Vokietijos žiniasklaida nesuteikė subalansuotos informacijos, bet spaudos laisvės vardan tikėjomės, kad ir mūsų paklaus, ir galbūt bus paskelbtas mūsų atsakymas. Tačiau ši žiniasklaida į mūsų prašymus net nereagavo. Pateikiu faktus:

-Vengrija iki šiol įvykdė visus teismo sprendimus ir juos įgyvendino nedelsdama.

-Ironiška, kad nors Europos šalys kovoja su anksčiau nežinomu virusu ir uždaro sienas siekdamos apsaugoti savo piliečius, tikisi, kad Vengrija leis masėms nelegalių imigrantų veržtis į Europą.

-Serbija yra ne tik saugi šalis, bet ir ES šalis kandidatė, su kuria deramės suteikti visapusišką narystę ES.

-Tokiu sunkiu metu, kai gresia pavojus žmonių gyvybei, ypač reikėtų objektyviai ir nešališkai teikti ataskaitas.

Mūsų tikslas - apsaugoti šalį!



ES pasienio agentūra Frontex, sausio 27 dieną pranešė, kad sustabdo savo veiklą Vengrijoje. Sprendimas priimtas po Europos teismo (CJEU) gruodžio mėn. sprendimo. Sorošo finansuojamos NVO skelbė, kad iš Vengrijos į Serbiją buvo sugrąžinta 4400 nelegalų.




 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą