2021-01-01

Izraelio generolas Jakovas Kedmi tvirtina, kad Navalno skambutis nuodytojui – melas

 

Praėjusių metų gruodžio mėnesį Delfi lt., 15 min.lt ir kiti melagienų platinimo šaltiniai Lietuvoje pažėrė fantastinę istoriją apie sensacingą Aleksejaus Navalno pokalbį su savo nuodytoju.

Gruodžio 22 dieną fake news Delfi rašė: „A. Navalnas tikina, kad privertė vieną saugumo agentą prisipažinti, kad šią vasarą opozicionierių nunuodyti bandė Federalinė saugumo tarnyba (FSB), apnuodijusi jo apatinius drabužius.“ (…) „Per stebuklą gyvas likęs A. Navalnas dabar stengiasi su šypsena žiūrėti į savo apnuodijimą, kai kuriais memais jis pats dalijasi socialiniame tinkle „Twitter““.





https://youtu.be/gWDSZQzYT_4

Dieną anksčiau, gruodžio 21 d., 15 min.lt melagienų kūrėjai išplatino visą detektyvą šia tema. Jie rašė: „Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas telefonu susisiekė su vienu iš Federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentų, įtariamu organizavus jo apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Apsimetęs pareigūnu, A.Navalnas išgavo prisipažinimą dėl apnuodijimo. FSB agentas tikino, kad „Novičiok“ dozė būtų buvusi mirtina, jei ne netikėtas lėktuvo nusileidimas Omske ir greitas medikų darbas.“

15 min.lt žodžiais, Navalnas paskambino cheminių ginklų specialistui Konstantinui Kudriavcevui ir prisistatė Rusijos nacionalinės saugumo tarybos sekretoriaus Nikolajaus Petruševo patarėju Maksimu Ustinovu.

Nekartosiu visų 15 min.lt skelbiamų kvailysčių. Visi adekvatūs žmonės supranta, kad ši istorija nieko bendro neturi su realybe. Kas nori, gali pats išklausyti Navalno pasakojamas kvailystes jo video, apie jas paskaityti melagienų portale 15 min.lt mano cituojamame straipsnyje.

Buvusio ilgamečio Izraelio žvalgybos Nativ vadovo generolo Jakovo Kedmio nuomone, visa ši Navalno pasakojama istorija neturi nieko bendro su realybe. Tokią melagieną galėjo sugalvoti tik žmonės, kurie neturi nieko bendro su specialiųjų tarnybų darbu.





https://youtu.be/ibqiet6Bg38

Priminsiu, kad Delfi.lt ir 15 min.lt yra samdomi Facebook cenzoriai, nuo kurių esu ne kartą nukentėjęs. Šitie melagienų platintojai sistemingai mindo mano ir daugelio kitų Lietuvos blogerių ir leidėjų konstitucines teises, Lietuvos Konstitucijos garantuotą žodžio laisvę.

Lenkijos Teisingumo ministerija paruošė įstatymo projektą, pagal kurį socialinių tinklų cenzoriai bus baudžiami baudomis iki 1,8 milijonų eurų. Analogiškas įstatymas labai reikalingas ir Lietuvai. Jis pažabotų melagienas platinančius Delfi.lt ir 15 min.lt. neteisėtus cenzorius.

Koliažui panaudota 15min.lt iliustracija.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą