2021-12-29

Breitbart: Prisidengdama pandemija ES ruošiasi konfiskuoti privatų turtą

 


Breitbart rašoma, kad Europos Sąjunga rengia įstatymo projektą, pagal kurį pandemijos atveju Briuselis galės konfiskuoti privačią nuosavybę.

Nutekintoje naujametinėje žinutėje savo darbuotojams ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas išdėstė planus dėl "bendrosios rinkos nepaprastosios padėties priemonės", kurioje bus "priemonių rinkinys", skirtas užtikrinti "tiekimo saugumą krizės metu".

Manoma, kad šios priemonės bus pasiūlytos pavasarį. Į jas gali būti įtraukta eksporto kontrolė, taip pat nauji ES įgaliojimai gauti iš bendrovių informaciją apie gamybą, atsargas ir jų tiekimo grandines, cituojamas POLITICO.


Savo pranešime Bretonas pagrindė naujų įgaliojimų poreikį, teigdamas, kad Europos Sąjunga "neleis korporacijų interesams trukdyti svarbesniems Europos žmonių interesams".


Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen taip pat išreiškė norą sukurti ES bendrosios rinkos neatidėliotiną priemonę, kuri padėtų "pagreitinti sprendimų priėmimą, kai tik susidaro kritinė situacija".

Nors ES mastu ši sistema būtų naujovė, kelios Europos Sąjungos valstybės narės pandemijos metu jau bandė konfiskuoti privačias prekes, skirtas kitoms valstybėms.

Prancūzija buvo apkaltinta "europietiško solidarumo stoka", kai, kaip įtariama, užblokavo "šimtų tūkstančių" kaukių siuntą į Italiją ir Ispaniją, siekdama padidinti vidaus atsargas.

Prancūzija taip pat taikė agresyvią "rekvizicijos" politiką Jungtinei Karalystei, įskaitant atvejį, kai E. Macrono vyriausybė konfiskavo tris britų sunkvežimius su 130 000 kaukėmis ir rankų dezinfekavimo priemonėmis, skirtomis Jungtinės Karalystės sveikatos priežiūros darbuotojams. Sveikatos priežiūros reikmenis galiausiai buvo leista gabenti į Didžiąją Britaniją, tačiau tik įsikišus Jungtinės Karalystės vyriausybei.

Buvęs JK Konservatorių partijos lyderis seras Iainas Duncanas Smithas šį išbandymą komentavo taip: "Tai rodo viską, ką reikia žinoti apie Europos bendradarbiavimą".

Pandemijos pradžioje ES nesuteikus paramos, Italija buvo priversta pasikliauti Kinijos pagalba, nes kaimyninės šalys iš pradžių atsisakė parduoti Italijai asmeninių apsaugos priemonių (AAP) ir ventiliatorių.

Praėjusių metų kovo mėn. Vokietija taip pat uždraudė eksportuoti visas medicinines apsaugos priemones, pavyzdžiui, kaukes, pirštines ir biologinio pavojaus kostiumus, nes baiminosi, kad jų pritrūks.

Šių metų kovą Europos Sąjunga pagrasino blokuoti vakcinų tiekimą Jungtinei Karalystei po to, kai Didžioji Britanija sugebėjo pateikti išankstinį vakcinos užsakymą bendrovei "AstraZeneca" anksčiau nei Europos Sąjunga. Prancūzijos prezidentas E. Macronas tuomet pareikalavo, kad ES "blokuotų visą eksportą tol, kol kai kurios farmacijos bendrovės nesilaiko savo įsipareigojimų europiečiams".

Sausio mėnesį Briuselis taip pat bandė pakenkti Didžiosios Britanijos suverenitetui Šiaurės Airijoje, vykdydamas blokadą tarp Airijos Respublikos ir Šiaurės Airijos, taip pat tarp žemyninės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos, siekdamas sulaikyti į Jungtinę Karalystę gabenamas vakcinas.

Po to, kai Dublinas, Belfastas ir Londonas plačiai pasmerkė šį žingsnį, taip pat po nuogąstavimų, kad šis žingsnis sužlugdys Didžiojo penktadienio taikos susitarimą, ES staigiai apsigalvojo dėl savo bandymo nustatyti kietą sieną su Airija.

O kada ES pasikėsins į fizinių asmenų turtą? Juk dėdulė Klausas Švabas „Covid-19: Great Rest“ mums žada tokią perspektyvą.

Nuorodos:

https://www.breitbart.com/europe/2021/12/28/eu-drafting-law-allowing-seizure-of-private-property-during-pandemic-emergencies-report/

https://www.politico.eu/article/eu-seeks-emergency-powers-on-supply-chains/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą