2021-12-10

Lukašenka skundėsi turkams, kad Lenkija nedemokratiška, neįleidžia nelegalų (video)

 

Gruodžio 9 d., BELTA paskelbė ištraukas A. Lukašenkos interviu Turkijos transliuotojui TRT. Tarp klausimų buvo ir migracijos krizės tema. Lukašenkos nuomone, Baltarusija patiria spaudimą, o JAV yra atsakingos už pasienio krizę. Buvo kalbamas apie Lenkijos planus statyti sieną pasienyje su Baltarusija.




https://www.youtube.com/watch?v=-0l9Kbp5Dto


https://www.youtube.com/watch?v=IXC9HzTp-EE

Lukašenka niršo ant Lenkijos, nes jos tvirta pozicija, tvora pasienyje, sužlugdė Lukašenkos planus užtvindyti ES nelegaliais imigrantais iš Artimųjų Rytų, suskaldyti ES vienybę. Nepavyko. Lenkija apsigynė nuo Baltarusijos agresijos, o Lukašenka „prišiko į savo kelnes“, nes pamiršo jas nusiimti (taip Lukašenkos operaciją įvertino I.Strelkovas). Dabar Lukašenka pats priverstas maitinti kelis tūkstančius geresnio gyvenimo ieškotojų iš Irako, kurie vis dar tikisi prasmukti į ES – dykaduonių „pabėgėlių“ rojų.

Ypač Lukašenkai nepatinka Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos tvoros pasienyje su Baltarusija. Jis liejo „krokodilo ašaras“, kad šios tvoros neapsaugo, kad jos primena „Berlyno sieną“! Tai suprantama, diktatoriaus planai žlugo, nors bandymai griauti pasienio užtvarą lieką.

Vakar Lenkijos pasieniečiai užregistravo 121 bandymą nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Ketvirtadienio vakarą Narevkos rajone buvo bandyta nelegaliai kirsti sieną per anksčiau sugadintą koncertinę sieną (žiūr.nuotrauką), PAP pranešė pasienio apsaugos tarnybos atstovė spaudai leitenantė Anna Michalska. Ji sakė, kad ketvirtadienį apie 18 val. Narevkos posto saugomame ruože kelių asmenų grupė bandė patekti į Lenkiją per anksčiau sugadintą užtvarą.

Pasienyje buvo sulaikytas žmonių kontrabandininkas, Sirijos pilietis, turintis galiojantį leidimą gyventi Vokietijoje. Migrantų grupėje buvo penki žmonės, įskaitant šeimą su vaiku. Jie yra Irako piliečiai. Visi jie yra geros sveikatos ir tikriausiai bus išsiųsti į užsieniečiams skirtus centrus.

Devynis irakiečius, tris iš jų - automobilio bagažinėje, vežė ukrainiečių vairuotojas, kuris bandė pabėgti nuo policijos patikrinimo netoli Bielsk Podlaski, pranešė policija.


 

 

Keista, bet Lukašenka turi gausų ratą bendraminčių iš ES, kurie visokiais būdais trukdo Lenkijai kovoti su neteisėtų migrantų kotrabanda. Vienas iš tokių Lukašenkos bendraminčių yra Euronews korespondentai, kurie atakuoja Lenkijos valdžią, kad ši neva varžo spaudos laisvę ir neleidžia žurnalistams nevaržomiems šmirinėti pasienyje ir trukdyti pasieniečiams, užsiimti žmonių kontrabandą, ką jie nuolatos praktikuoja „Balkanų maršrute“.

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą