2021-12-19

Vaikų marmalizacijos eksperimentai tęsiami

 

Vakar dauguma pasaulio žinių agentūrų pranešė apie Pfizer-BioNTech eksperimentus su vaikais (1, 2, 3).

"Pfizer" ekspertai atliko papildomus vakcinos nuo Covid-19 ligos bandymus, kurie parodė, kad produktas neveiksmingas 2-5 metų amžiaus vaikams.

"Pfizer" viešai pripažino, kad jos vakcinos nėra veiksmingos tam tikrų amžiaus grupių pacientams. Tai taikoma patiems mažiausiems, t. y. 2-5 metų amžiaus vaikams. Laboratoriniai tyrimai parodė, kad "Pfizer" preparatai buvo mažai veiksmingi arba visai neveiksmingi. Bendrovė paskelbė, kad toliau vykdys vakcinos veiksmingumo tyrimus, skirtus mažiausiems vaikams. Ji pažadėjo pakeisti savo tyrimus ir tikriausiai patikrins, ar galimas trečios vakcinos dozės suleidimas padidins preparato veiksmingumą. Apie "Pfizer" planuojamus veiksmus pranešė JAV transliuotojas CNN.

Įdomu tai, kad farmacijos bendrovė teigia, jog vakcina veiksminga vaikams nuo šešių mėnesių iki dvejų metų. Skelbime nenurodoma, kokia galėtų būti tokio poveikio priežastis.

"Palyginti su 16-25 metų amžiaus grupe, kurioje buvo įrodytas didelis veiksmingumas, šioje analizėje buvo pastebėtas ne mažesnis veiksmingumas 6-24 mėnesių amžiaus grupėje, bet ne 2-5 metų amžiaus grupėje", - teigiama pareiškime.


Bendrovės bandė jaunesniems nei penkerių metų vaikams skirti tris mikrogramus vaisto, t. y. dešimtadalį suaugusiesiems skiriamos dozės.

"Sprendimas ištirti, ar vaikams nuo šešių mėnesių iki penkerių metų galima vartoti trečiąją trijų mikrogramų dozę, atspindi bendrovių siekį kruopščiai parinkti tinkamą dozę, kad būtų užtikrintas kuo didesnis saugumo profilis", - teigiama pranešime spaudai.

Jei tyrimai bus sėkmingi, bendrovės planuoja 2022 m. pirmąjį pusmetį pateikti paraišką dėl skubaus vaisto naudojimo patvirtinimo.

JAV sveikatos priežiūros institucija CDC lapkričio mėn. oficialiai patvirtino "Pfizer" vakciną nuo koronaviruso, skirtą 5-11 metų vaikams.

Penktadienį "Pfizer Inc" pranešė, kad COVID-19 pandemija gali tęstis iki kitų metų, ir paskelbė apie planus sukurti trijų dozių vakcinos schemą 2-16 metų amžiaus vaikams, o tai gali atitolinti jos autorizaciją,rašoma Jerusalem Post su nuoroda į Reuters.

"Pfizer" vadovai teigė, kad bendrovė mano, jog iki 2024 m. ši liga turėtų tapti endemine visame pasaulyje, o tai reiškia, kad ji nebebus pandemija. Bendrovė prognozavo, kad "COVID pereis į endeminę būseną galimai iki 2024 m."

Prieš pasirodant "Omicron" variantui, vyriausiasis JAV ligų gydytojas Anthony Fauci prognozavo, kad pandemija Jungtinėse Valstijose baigsis 2022 m.

Paskelbęs apie planus sukurti trijų dozių schemą 2-16 metų amžiaus vaikams, vyriausiasis mokslinis vadovas Mikaelis Dolstenas konferenciniame pokalbyje sakė, kad trijų dozių taikymo vyresniems nei 16 metų žmonėms rezultatai parodė, jog šis metodas užtikrina didesnę apsaugą.

Birželio 6 d. Jeruzalės Misgav Ladach ligoninėje berniukas gauna "Pfizer-BioNTech" vakcinos dozę, kai Izraelyje prasidėjo 12-15 metų amžiaus žmonių skiepijimo nuo koronaviruso kampanija.

"Todėl nusprendėme pakeisti kiekvieną iš pediatrinių tyrimų, kad į seriją būtų įtraukta trečioji dozė, ir prašyti licencijos trijų, o ne dviejų dozių serijai, kaip buvo numatyta iš pradžių", - sakė bendrovė.

Šaltiniai:

https://pch24.pl/koncern-pfizer-przyznaje-szczepionka-nieskuteczna-w-pewnych-grupach-wiekowych/

https://ria.ru/20211218/vaktsina-1764360229.html

https://www.jpost.com/health-and-wellness/coronavirus/pfizer-considers-three-dose-vaccine-course-for-children-study-689069






"margin-bottom: 0cm;">

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą