2021-12-11

Jerusalem Post: Dauguma Omicron ligos atvejų JAV užregistruota pas visiškai paskiepytus

 

Izraelio portalas The Jerusalem Post, su nuoroda į Reuters, paranešė, kad JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) penktadienį paskelbė ataskaitą, kurioje sakoma, jog dauguma iš 43 COVID-19 atvejų, kuriuos Jungtinėse Valstijose iki šiol sukėlė Omicron variantas, buvo visiškai paskiepyti žmonės, o trečdalis jų buvo gavę stiprinamąją dozę. Penki, iš paildomą dozę gavusių, suirgo praėjus mažiau nei 14 dienų, t. y. dar neprasidėjus visiškai apsaugai.

Nors šie susirgimų skaičiai labai maži, jie didina susirūpinimą, kad dabartinės COVID-19 vakcinos gali mažiau apsaugoti nuo labai užkrečiamo naujo varianto.


The Jerusalem Post nurodo, kad Omicron koronaviruso atmaina iki šiol buvo nustatyta maždaug 22 valstybėse, o lapkričio pabaigoje pirmą kartą ji buvo aptikta pietų Afrikoje ir Honkonge.

25 iš Omicron variantų atvejų buvo nustatyti 18-39 metų amžiaus žmonėms, 14 iš jų buvo išvykę į tarptautines keliones. Šeši žmonės anksčiau buvo užsikrėtę šiuo koronavirusu.

Daugumai jų pasireiškė tik lengvi simptomai, tokie kaip kosulys, užkimimas ir nuovargis, sakoma CDC ataskaitoje, o vienas asmuo buvo hospitalizuotas dviem dienoms. Kiti simptomai, apie kuriuos pranešta rečiau, buvo pykinimas ar vėmimas, dusulys ar apsunkintas kvėpavimas, viduriavimas ir skonio ar kvapo praradimas.

CDC teigė, kad nors daugelis pranešimuose nurodomų "Omicron" atvejų atrodo lengvi, tačiau nuo užsikrėtimo iki sunkesnių padarinių yra reikalingas ilgesnis laiko tarpas. Tikimasi, kad skiepytiems asmenims ir asmenims, anksčiau užsikrėtusiems SARS-CoV-2, simptomai bus lengvesni.

Pirmasis JAV žinomas Omicron atvejis nustatytas gruodžio 1 d. visiškai paskiepytam asmeniui, kuris keliavo į Pietų Afriką. CDC teigė, kad anksčiausiai simptomai pasireiškė lapkričio 15 d. asmeniui, kuris anksčiau keliavo į užsienį.

Delta variantas vis dar sudaro daugiau nei 99 % visų JAV atvejų. Tačiau pranešimai iš Pietų Afrikos rodo, kad Omicron variantas yra labai užkrečiamas.

CDC įspėjo, kad net jei dauguma atvejų yra lengvi, labai užkrečiamas variantas gali sukelti tiek infekcijų, kad sveikatos priežiūros sistemos bus perpildytos.

Šią savaitę paskelbti laboratoriniai tyrimai rodo, kad Omicron variantas susilpnins dviejų Pfizer ir BioNTech COVID-19 vakcinos dozių apsauginę galią, nors trečioji dozė gali atkurti apsaugą.

JAV leido COVID-19 vakcinos stiprinamąją dozę visiems 16 metų ir vyresniems amerikiečiams.

Šaltinis: https://www.jpost.com/health-and-wellness/coronavirus/most-reported-us-omicron-cases-have-hit-the-fully-vaccinated-cdc-688433

A.L. pastaba: Tokia pandemijos eiga sąžiningų mokslininkų buvo prognozuota. Dr.Geert Vanden Bossche perspėja, kad masinis skiepijimas nuo Omicrono tik toliau komplikuos SARS-CoV-2 viruso evoliuciją, naikins mūsų natūralų imunitetą.

http://lebionka.blogspot.com/2021/12/geert-vanden-bossche-ar-masinis.html




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą