2021-12-08

Geert Vanden Bossche: "Visiems tiems, kurie mano, kad Omikronas reiškia, jog pandemija pereina į endemiškumą"

 


Dar 2021 m. liepą daugelis mokslininkų laikėsi nepagrįstos nuomonės, kad C-19 pandemija nyksta ir pereina į endeminę būseną. Remdamasis savo supratimu apie viruso ir imuninės sistemos sąveiką, žinojau, kad taip nebus, ir nedelsdamas reagavau į šią klaidingą interpretaciją (https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/a-last-word-of-caution-to-all-those-pretending-the-covid-19-pandemic-is-toning-down). Daugelis mokslininkų ir vėl atsidūrė prie įsitikinimo, kad Omicron varianto atsiradimas skelbia pandemijos pabaigą ir viruso perėjimą į endemiškumą. Jų prognozė iš esmės grindžiama pirminiu pastebėjimu, kad Omicron, atrodo, sukelia gana lengvus ligos simptomus, kuriuos jie aiškina kaip rodančius, kad virusas, kuris, nors ir yra labiau užkrečiamas, dabar tampa mažiau virusinis ir todėl vis labiau pasižymi endemiškumu. Bijau, kad dar kartą su tuo nesutinku - pandemiją galima sutramdyti tik pasitelkus bandos imunitetą. Atsižvelgiant į aukštą skiepijimo lygį daugumoje pramoninių šalių, mes sukūrėme bet ką, tik ne bandos imunitetą. Taip pat dar negirdėjau jokių įtikinamų įrodymų, kad SARS-CoV-2 viruso virulentiškumą lemiančios genų mutacijos yra reikšmingos. Galbūt turėtume dukart pagalvoti prieš darydami pareiškimus, kurie nėra pagrįsti imunologiniais įrodymais.

Būtent tai, mano manymu, šiuo metu ir vyksta.


Kadangi Omicron atrodo labai atsparus neutralizuojantiems antikūnams (Abs), jis nebesusijungia su vakcininiais Abs (vis dar nukreiptais į Wuhan padermės smaigalio baltymą [S]). Tiksliau, Omicron leidžia atkurti visišką atitinkamų įgimtų Abs funkcinį pajėgumą. Yra žinoma, kad pastarieji labai veiksmingai užkerta kelią produktyviai infekcijai arba ją panaikina, taigi, užkerta kelią (sunkiai) ligai asmenims, turintiems nepažeistą įgimtą imuninę sistemą (t. y. žmonėms, kurie yra geros sveikatos ir neserga pagrindinėmis ligomis arba neturi imuniteto slopinimo, įskaitant vakcinų sukeltą imuniteto slopinimą). Kadangi vakcininiai neutralizuojantys Abs yra labai specifiniai, mažiau tikėtina, kad jie prisijungs prie Omicron receptorius jungiančio domeno (RBD), kuris yra patyręs daugybę mutacijų būtent šiame domene. Todėl galima pagrįstai tikėtis, kad vakcinomis valdomi absorbentai nesugebės išstumti atitinkamų įgimtų absorbentų skiepijamuosiuose, todėl šioje populiacijoje padidės besimptomių infekcijų dažnis. Intriguoja tai, kad Izraelio sveikatos apsaugos ministerija besimptomę vakcinuotų asmenų infekciją aiškina kaip "visiškos apsaugos" įrodymą, nepaisant to, kad Omicron labai įtartina, jog aplenkia neutralizuojančius antikūnus (1, 2). Yra žinoma, kad dėl besimptomės ligos anti-S Ab titrai išlieka trumpai (3, 4). Tačiau dėl didelio Omicron užkrečiamumo labai tikėtina, kad pakartotinis užsikrėtimas virusu įvyks per pakankamai trumpą laiką, kad sutaptų su padidėjusiu anti-S Ab titru. Todėl dominuojanti Omicron cirkuliacija galiausiai lemtų, kad skiepytieji dažniau susirgtų, o neskiepyti asmenys dėl įgimtos imuninės sistemos treniruočių po viruso poveikio vis rečiau ir rečiau sirgtų C-19 liga. Apibendrinant galima daryti išvadą, kad mažai tikėtina, jog dėl dominuojančios Omicron cirkuliacijos sumažės sergamumas ir pandemija pereis į endeminę būklę. Priešingai nei prieš Omikrono epidemiją, dabar tikėtina, kad sergamumas neproporcingai padidės tarp paskiepytųjų. Tai gali dar kartą paskatinti visuomenės sveikatos priežiūros institucijas vadovautis klaidingais vakcinų pramonės ir pagrindinių nuomonės lyderių patarimais, kurie neabejotinai rekomenduos tęsti masinio skiepijimo programą naudojant atnaujintas vakcinas, atitinkančias Omicron varianto S versiją. Ankstesniame straipsnyje jau buvau numatęs, kokias baisias pasekmes sukels toks sprendimas (https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/mass-vaccination-will-push-sars-cov-2-spike-protein-beyond-omicron) - trumpai tariant, jis leis virusui vykdyti natūralią atranką, palankią šeimininkams, išsaugojusiems visiškai veikiančią įgimtą imuninę apsaugą.

References:

  1. https://www.timesofisrael.com/israels-omicron-count-rises-to-21-as-10-more-cases-confirmed/
  2. https://www.nature.com/articles/d41586-021-03614-z
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7772470/pdf/fimmu-11-610300.pdf
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8107204/pdf/41392_2021_Article_596.pdf

Vanden Bossche'as Gento universitete (Belgija) įgijo daktaro laipsnį, o Hohenheimo universitete (Vokietija) - virusologijos daktaro laipsnį. Jis dirbo papildomu dėstytoju Belgijos ir Vokietijos universitetuose. Po karjeros akademinėje srityje Geertas pradėjo dirbti keliose vakcinų bendrovėse ("GSK Biologicals", "Novartis Vaccines", "Solvay Biologicals") ir ėjo įvairias pareigas vakcinų mokslinių tyrimų ir plėtros srityje bei vėlyvojo vakcinų kūrimo srityje.

Vėliau Geertas prisijungė prie Bilo ir Melindos Geitsų fondo (Bill & Melinda Gates Foundation) Pasaulinės sveikatos atradimų grupės Sietle (JAV), kur ėjo vyresniojo programų pareigūno pareigas; vėliau dirbo Pasauliniame vakcinų ir imunizacijos aljanse (GAVI) Ženevoje vyresniuoju Ebolos programos vadovu. GAVI jis stebėjo pastangas sukurti vakciną nuo Ebolos. Jis taip pat atstovavo GAVI forumuose su kitais partneriais, įskaitant PSO, kuriuose buvo apžvelgiama kovos su Ebolos virusu pažanga ir kuriami pasaulinės pasirengimo pandemijai planai.

Dar 2015 m. Geertas kruopščiai išnagrinėjo ir suabejojo Ebolos vakcinos, kuri buvo naudojama PSO Gvinėjoje vykdytuose žiedinės vakcinacijos bandymuose, saugumu. Jo kritiška mokslinė analizė ir ataskaita apie PSO 2015 m. žurnale "Lancet" paskelbtus duomenis buvo išsiųsta visoms tarptautinėms sveikatos priežiūros ir reguliavimo institucijoms, dalyvaujančioms Ebolos vakcinacijos programoje. Po darbo GAVI Geertas pradėjo dirbti Vokietijos infekcijų tyrimų centre Kelne vakcinų kūrimo biuro vadovu. Šiuo metu jis daugiausia dirba biotechnologijų ir (arba) vakcinų konsultantu, taip pat atlieka savo tyrimus, susijusius su natūraliomis ląstelėmis žudikėmis pagrįstomis vakcinomis.

El. paštas: info@voiceforscienceandsolidarity.org


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą