2017-11-25

Beveik 50 procentų „pabėgėlių“ Vokietijoje pasiskelbia nepilnamečiais, nes tai naudinga


Dienraštis die Welt pranešė, kad 47 procentai nepilnamečių, atvykusių be šeimos į Hamburgą, iš tikrųjų yra pilnamečiai.

Pernai tiktai 53 procentai iš 1813 šių nepilnamečių, jaunesnių negu 18 metų, iš tiesų buvo nepilnamečiais. Apie tai lapkričio 23 dieną paskelbė Hanburgo miesto pabėgėlių tarnyba.



Buvo nustatyta, kad šiais metais iš iki rugsėjo mėnesio atvykusių 485 nepilnamečių, tiktai 49 procentai buvo tikri nepilnamečiai.

Visoje Vokietijoje apie 43% pabėgėlių yra aptarnaujami, kaip nepilnamečiai, nors oficialiai jie yra vyresni nei 18 metų. Welt duomenimis, lapkričio 8 dienai iš 55890 nepilnamečių 24116 buvo pilnamečiai.

Vaikų ir jaunimo pagalbos tarnyba KJND (Der Kinder- und Jugendnotdienst) nustato statusą nepilnamečių pabėgėlių, kurie neturi paso arba kitų oficialių dokumentų. KJND tarnyba siunčia kai kuriuos nepilnamečius tirti į universitetinę Eppendorf (UKE) kliniką. Čia nustatomas tikrasis jų amžius, naudojant rentgeno ir kompiuterinės tomografijos metodus, gydytojų patikrinimą. Ypač kreipiamas dėmesys į žandikaulį ir rankos skeletą.

Jai paaiškėja, kad nepilnametis iš tikrųjų yra suaugęs, jis praeina naują prieglobsčio suteikimo procedūrą.

Praėjusiais metais policija domėjosi didele grupe nepilnamečių pabėgėlių, kurie buvo įvykdę įvairius nusikaltimus.

Dauguma prieglobsčio prašytojų tvirtina, kad jie yra nepilnamečiai, nes juos sunkiau deportuoti, yra palengvintas jų susijungimas su šeima, jiems suteikiamos kitos preferencijos.

Vieno apsimetėlio nepilnamečio pabėgėlio iš Afganistano įvykdyta studentės Marijos Ladenburger žmogžudystė šiais metais sukrėtė visą Europą.


„Nepilnametis“ Huseinas K. užpuolė pro šalį važiavusią mergina. Spyrė į jos dviratį. Pargriuvusią pasmaugė ir išprievartavo. „Aš pagalvojau, kodėl neturėti sekso su lavonu“, - liudijo jis vėliau.

Po to „nepilnametis“ įmetė merginą į upę. Žemyn galva. Nežinojo, kad ji vis dar buvo gyva. Kaip parodė abdukcija, pas jo auką ant kūno buvo stiprūs sumušimai, tačiau mirtis ją ištiko dėl paskendimo. Medicinos studentė Marija L.neturėjo jėgų išplaukti. Tai įvyko prie Schwarzwald miesto stadiono ant Dreisam upės kranto.

Gyvenimo ironija tame, kad Marija L. laisvalaikiu savanore dirbo pabėgėlių stovykloje, iš jos kaip tik vėlai vakare važiavo dviračiu namo. Ir dar, jos tėvas teisininkas užėmė aukštas pareigas ES struktūrose, užsiėmė „pabėgėlių“ klausimais, o „nepilnametis“ žmogžudys buvo „auginamas“ vokiečių šeimoje.

Vėliau paaiškėjo, kad Heseinas K. Graikijoje jau buvo nuteistas dešimčiai metų kalėjimo už jaunos moters užpuolimą, apiplėšimą ir pasikėsinimą nužudyti. Ją numetė nuo uolos. Jo auka per stebuklą išgyveno. Sėdėjo 2,5 metus. Ji išlaisvino lygtinai ir jis turėjo praeiti integracijos kursą. Jis dingo ir buvo išduotas orderis jo suėmimui, bet tuo metu jis jau buvo Vokietijoje. Čia jis antrą kartą tapo „pabėgėliu“, „nepilnamečiu“, 19 metų. Tyrimas parodė, kad jam gerokai virš dvidešimties.

Nusikaltėlis teisme prisipažino, kad „jei meluoji, kad esi nepilnametis tau situacija Vokietijoje yra geresnė.“

Vokietija yra ne vienintelė valstybė, susidurianti su dideliu skaičiumi asmenų, ieškančių prieglobsčio, kurie meluoja apie savo amžių. Austrijoje praėjusiais metais tarp save deklaruojančių nepilnamečiais buvo surasta 1000 pilnamečių. Austrijos policininko žodžiais, „tai apsurdiška mums matyti, kaip suaugę vyrai su barzdomis ir žilstančiais plaukais pretenduoja būti 17-os metų“.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą