2017-11-08

Kelti minimalų atlyginimą iki Euro zonos vidurkio Lietuva ne tik gali, bet ir privalo



Kodėl bėga lietuviai iš Lietuvos? Valdžia apsimeta, kad to nesupranta, o gal, iš tiesų, ir nepajėgia suprasti dėl savo narių įgimto ar įgyto idiotizmo?!



Atsakymas labai paprastas.

Tai, kas vyksta Lietuvoje – yra antiekonomika, sukurta vagių ir idiotų, o kiekvienas protingas žmogus negali gyventi valstybėje, kurią valdo vagys ir idiotai. Jis priverstas iš čia bėgti.

Elementari ekonominė logika:

Negali vieningoje vieno piniginio ženklo emisijos zonoje būti tokios atlyginimų disproporcijos, nes gamybos kaštai yra visur vienodi, vienoda žmonių kvalifikacija, vienodos gamybos priemonės ir darbo našumas.

Taip, jei verslininkas Lietuvoje skaito įmonės prioritetu Ferarį, o ne robotizuoti gamybą, darbo našumas pas mus visada bus žemesnis dėl vienintelės priežasties – savininkų hedonizmo.

Vakarų valstybės, tokios kaip Danija, hedonizmą mažina apdėdamos prabangos prekes nepakeliamais mokesčiais.

Kalbos „mes bankrutuosim“, tėra verslo pasakos vaikams. Visur bankrutuojama. Visur ir visada, jei žmogus nesugeba išdėstyti prioritetų. Lietuvos verslininkai to daryti nesugeba, nes sau sukūrė rojaus sąlygas išnaudoti dirbančiuosius.

2017 m. spalį Lietuvos naujų lengvųjų automobilių (M1 ir N1) registravimas išaugo 34%, tai 1 vieta ES, 2016 metais naujų automobilių pardavimų augimas buvo 7%.

Per kelis pastaruosius metus skurdas Lietuvoje tik didėjo ir žemiau skurdo ribos šiandien gyvena 30,1 % Lietuvos gyventojų, skaičiuojant ne pagal vietinių melagių, o pagal Eurostato metodiką. Tai akivaizdus valstybėje sukuriamo produkto pasiskirstymo netolygumo augimas ir visiška Skvernelio vyriausybės impotencija.

Darbdavių siautėjimo ir lobimo sąlygos pastaruoju metu dar labiau pagerintos, įvedus drakonišką darbo kodeksą, o dirbančiųjų pablogintos. 

Viso to rezultatas ir yra žmonių bėgimo iš Lietuvos tempų augimas.

Lietuvos pseudoekonomikos bloke susirinkę liberalai-ortodoksai gyvena savo svajonių šalyje, realybėje neegzistuojančioje „laisvojoje rinkoje“. Jie ėmė patys sau pasakoti pasakas apie mokesčių geresnį surinkimą, apie po lito įvedimo išliekančias nepakitusias kainas, kurios įvedus eurą, dėl suprantamų priežasčių, susilygino visoje euro zonoje – pas mus pakilo 3,5 karto. Įvedant eurą buvo protingų žmonių pasiūlymų lito vertę sulyginti su euro verte, tačiau, kaip visada Lietuvoje, vagys ir idiotai protingų žmonių nenorėjo girdėti.

Kokius mokesčius galima surinkti kiauro rėčio ekonomikoje, kurioje kiek prakiutęs verslininkas, net koks nors azartinių kortų žaidimų meistras, tuojau išmauna į ofšorą, kur ofšorizaciją diegia prezidentė, skatindama „independence“ ofšorines aferas? Tai geras „žuvies supuvimo nuo galvos“ pavyzdys.

Ką reikia nedelsiant padaryti, tai palengvinti smulkaus verslo gyvenimo sąlygas, naujas smulkias įmones iš viso atleisti nuo mokesčių, nes smulkus verslas yra ekonomikos pagrindas, o ne „užsienio investuotojai“, ypač tokie, kurių įmonių savininkai, dar neįkėlę kojos į Lietuvą, vaikų darželiuose daro apklausas, kaip lietuvių vaikai reaguos į čia vežamų trečiųjų šalių darbininkų vaikus (taip darė stambūs vokiečių investuotojai Kaune).

Tokios investicijos ir tokie investuotojai, kurie jau nuo slenksčio mums ima aiškinti, kaip mes turime gyventi, iš viso nereikalingi. Tokie pseudoinvestuotojai turi kitą vardą – tai kolonizatoriai, kurių nereikia net įsileisti į šalį. Pelną jie išveš, o mums liks tarša ir sugriauta visuomenė. 

Aš asmeniškai pažįstų vienų tokių „užsienio investuotojų“ finansų direktorę. Geriau tokių „užsienio investuotojų“ iš viso nebūtų, nes jie iš Lietuvos daro Afriką.

O rinkti mokesčius iš minimalų atlyginimą gaunančių žmonių, gyvenančių žemiau skurdo ribos, gali tik visiški moraliniai degradantai skverneliai ir grybauskaitės.

P.S. Apie progresinį pajamų mokestį, paramą jaunai šeimai, aš net nekalbu, tai turėjo būti padaryta dar vakar!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą