2017-11-05

Turtinga Austrija išmokas „pabėgėliams“ mažins iki 277,6 eurų, o nuskurdusi Lietuva jas didins iki 518 eurų per mėnesį!


Austrijos būsima valdančioji koalicija susitarė dėl biudžeto drausmės ir išmokų „pabėgėliams“ mažinimo, informavo Reuters.



Austrijos liaudies partija (OVP) ir Austrijos laisvės partija (FPO), kurios nutarė sudaryti koalicinę vyriausybę, lapkričio 3 dieną susitarė dėl įsipareigojimų ES, biudžeto disciplinos ir paramos imigrantams sumažinimo. Ši informacija buvo išplatinta spaudos konferencijoje, kuri įvyko penktadienį Vienoje.

Po parlamento rinkimų Austrijoje, Liaudies partijos lyderis Sebastianas Kurz (31,5% rinkėjų balsų) pradėjo derybas dėl koalicijos su FPO (26%).

Kurz ne kartą sakė, kad bet kuri Austrijos vyriausybė turi aiškiai orientuotis į Europą. Tačiau, kaip ir jo partneriai, jis nori, kad ES daugiausia dėmesio skirtų pagrindiniams klausimams, tokiems kaip prekyba ir išorės sienų apsauga. Partneriai susitarė dėl mokesčių sumažinimo ir biudžeto lėšų panaudojimo efektyvumo padidinimo.

Finansų ministerijos prognozėmis, Austrijos biudžeto deficitas 2018 metais bus 1,1 % BVP, gerokai didesnis už ES 0,5 procento ribą.

„Mes esame bendrai įsipareigoję užtikrinti tvarų finansavimą, kaip mūsų darbo pagrindą", - sakė Kurz. Tikslas - „neišleisti daugiau nei uždirbama".

Abi šalys savo rinkimų kampanijose paragino mažinti išmokas „pabėgėliams“.
Trys iš devynių Austrijos provincijų jau sumažino išmokas jiems.

Dar priešrinkiminės kompanijos metu OVP lyderis Sebastianas Kurz deklaravo, kad parama „pabėgėliams“ bus sumažinta iki 277, 76 eurų per mėnesį. Tik Vienoje, kur yra 31000 „pabėgėlių“ tai padėtų sutaupyti 103 milijonus eurų per metus.

Lietuvos vyriausybės ketinimas padidinti išmokas „pabėgėliams“ iki 518 eurų per mėnesį, o jų mokyklinio amžiaus vaikams iki 635,8 eurų, skamba, kaip pasityčiojimas ir yra baisi Lietuvos piliečių diskriminacija, pažeidžianti LR Konstituciją, jos 29 straipsnį.

Dėl lietuvių diskriminacijos aš kreipiausi į Prezidentę, Seimo kontrolierių, paskelbiau peticiją
Lietuvos Prezidentei, Premjerui, Seimui.

Kviečiu visus prisidėti prie peticijos:



Sąrašas publikacijų dėl lietuvių diskriminacijos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą