2017-11-17

Rusija ant finansinio kolapso slenksčio: kapitalas bėga iš Rusijos


Pagrindine tema Rusijos televizijos „Cargrad“ programoje „Ekonomika“ praėjusį trečiadienį, kurioje dalyvavo žinomas Rusų ekonomistas Valentinas Katasonovas ir laidos vedantysis Jurijus Pronko, tapo „kapitalo bėgimo“ iš Rusijos.


„Pinigų maišai“: bėgimas iš Rusijos. Pradėsime nuo pagrindinės ir labai simptomatinės temos – analizės situacijos, kodėl bėga kapitalai iš šalies. „Šiandien įdėmiai išanalizavus Rusijos Centrinio banko oficialius duomenis, mane apėmė tikras šokas“, - sako vedantysis Pronko.

Jeigu nuo 2000 iki 2007 metų kasmet kapitalo išvežimas iš Rusijos mažėjo nuo $23,1 milijardo (2000 metais) iki $300 milijonų (2005 metais), vėliau buvo užfiksuotas net kapitalo įvežimas —2007 metais kapitalo įvežimas viršijo $87 milijardus. Bet... Nuo 2008 ik 2017 metų, be patikslintų duomenų apie 2017-us metus, kapitalo bėgimas įgavo lavinos pobūdį. Faktiškai „pabėgę“ pinigai sudarys astronominę $668,4 milijardų sumą.

Prof. Valentinas Katasonovas pakoregavo šiuos skaičius. Jo skaičiavimais, per dešimt metų Rusijos „elitas“ iš šalies išvežė ne mažiau $1 trilijono. Akivaizdu, kad ši Rusijai svetimas „elitas“, kuris perėmė vakarietiškas „vertybes“, pavertė Rusiją į savo poligoną, kur jie „uždirba“, o gyvena už Rusijos ribų. Štai toks puvinys, toks požiūris į savo šalį prisidengiant „patriotiniais“ lozungais. Katasonovo žodžiais, tai yra oficialūs CB duomenys, kas vyksta su pinigų išvežimu Rusijoje realiai, galima tik spėti.

JAV, Rusijos CB valdytoja Elvyra Nabiulina, finansų ministras Antonas Siluanovas nusprendė sugriauti rublį?! Naujas paketas antirusiškų Vašingtono sankcijų gali būti realizuotas pačiu artimiausiu metu. Globaliniai spekuliantai, kontroliuojantys daugiau negu 30% visos Rusijos paskolų rinkos, gali tikrąja prasme sugriauti šiandieninį status-kvo. Tris savaites iš eilės jie išveda savo pinigus iš Rusijos federalinės paskolos obligacijų.


Rusijos CB pirmininko pavaduotojas Sergej Švecov neatmeta galimybės, kad bus leista pensijų fondų pinigus investuoti užsienyje. V.Katasonovo nuomone, tai leistų sunaikinti Rusijos pensijų fondų sistemą ir atimtų galimybę panaudoti šiuos kapitalus Rusijos ekonomikos reikmėms.

Pokalbyje buvo paliesta naujos pasaulinės kriptovaliutos „Feniks“ tema.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą