2017-11-21

Islamo teroristai planavo teroro aktą Kalėdinėje mugėje Esene


Specialios operacijos metu keliose federalinėse Vokietijos žemėse policija sulaikė šešis sirus, dalyvavusius islamo valstybės teroristinėje organizacijoje ir planavusius teroro aktus per Kalėdas. Penki šimtai specialiųjų pajėgų darbuotojų vykdė kratas Keselyje, Hanoveryje, Esene ir Leipcige.


Sulaikytuosius kaltina rengus teroro aktus, panaudojant šaunamuosius ginklus ir sprogmenis, pranešė prokuratūros atstovas iš Frankfurto prie Meino. Jo žodžiais, nusikaltėliai nesuspėjo baigti pasiruošimus teroro aktui. Policija konfiskavo jų dokumentus, mobilius telefonus ir kompiuterius.


Dienraščio „Bild“ žiniomis, teroristų tikslu turėjo būti Kalėdinis turgus Esene, rengiamas greta prekybos centro. Pas įtariamuosius buvo surastas miesto planas ir nuotraukos.

Policijos duomenimis, sulaikyti šeši 20 – 28 amžiaus sirai. Keturi iš jų į Vokietiją atvyko 2014 metų pabaigoje, du – 2015 vasaros pabaigoje ir paprašė politinio prieglobsčio.

Teisėsaugos organai nusikaltėlius susekė gavę informaciją iš kitų pabėgėlių, kurie pranešė, kad įtariamieji kovojo Sirijoje islamo valstybės pusėje. Prokuratūra kol kas nepatvirtino šių pranešimų.

Nuorodos:

http://www.bild.de/news/2017/razzia/razzia-mehrere-bundeslaender-news-eilmeldung-53928086.bild.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą