2017-11-18

Merkel era baigiasi


Derybos Vokietijos parlamente dėl koalicijos sudarymo pasibaigė nesėkme. Visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad tik pusė vokiečių tvirtina, kad ši koalicija naudinga valstybei. Per paskutinį mėnesį šis rodiklis sumažėjo 7%. 66% vokiečių netiki, kad parlamentarams pavyks susitarti.


Suformuoti „Jamaikos“ (KDS/KSS/žalieji/kairieji) koaliciją nepavyksta ir didėja tikimybė, kad bus rengiami nauji priešlaikiniai rinkimai. Vokietijos televizija Zweites pranešė, kad 68% apklaustų vokiečių numato tokią galimybę. Tik 29% respondentų pasisako prieš dar vienus rinkimus.

Pagrindiniai nesutarimai vyksta dėl masinės imigracijos, klimato problema ir finasiniai klausimai.

Paskutinės apklausos parodė, kas Merkel KDS partijos populiarumas yra žemiausias per 17 metų - 29%, o alternatyva Vokietijoje, kaip prisimename, per rinkimus į Bundestagą rugsėjo mėnesį surinko 14 procentus rinkėjų balsų.


„Jamaikos“ koalicijos derybininkai deklaravo, kad paskutinis derybų terminas baigiasi lapkričio 17 dieną. Lauksime pranešimų.

Dar 2017 metų vasario mėnesį atliktos gyventojų apklausos parodė, kad 64% vokiečių nori matyti naują kanclerį.

Wolfgang Streeck dienraštyje Frankfurter Allgemeine Zeitung paskelbė straipsnį „Angelos Merkel era eina į pabaigą“, kuriame rašo, kad Vokietijos politikai ir visuomenė palaipsniui bunda iš postdemokratinės narkozės, o Angelos Merkel era baigiasi. Autoriaus žodžiais, ji nesugebėjo mobilizuoti savo elektorato, o dabar mėgina pasinaudoti kitų partijų rinkėjais, kurie turėjo visai kitas priežastis eiti į rinkimus.

Nuorodos:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą