2017-11-16

AfD frakcijos pirmininkė Bundestage Weidel: Sirijoje saugu ir reikia grąžinti pabėgėlius namo


Tuo metu, kai Lietuvos socialinio aprūpinimo ir darbo ministerijos vadovas Linas Kukuraitis šoka viliotinį „pabėgėliams“, jų atžvilgiu diskriminuoja Lietuvos gyventojus, Vokietijos Bundestage AfD frakcijos vadovė, šios partijos pirmininkė Alisa Waidel pareiškė, kad reikia reikalauti Bašaro Asado režimo repatrijuoti Sirijos pabėgėlius. Asadas padėjo įveikti islamo valstybę, dabar reikia žiūrėti „tiksliai, kur žmonės gali saugiai gyventi. Tai yra didesnėje Sirijos dalyje“. Partijos reikalavimas nukreiptas į tai, kad vesti derybas ir imtis priemonių pabėgėlių gražinimui.



„Prieglobstis ir kitos apsaugos priemonės taikomos tik laikinai, o Sirijoje prieglobsčio priežastys ir pavojus gyvybei eina į pabaigą“, - pasakė Alisa Weidel.

Ji pabrėžė, kad islamas ir Vokietijos Konstitucija yra nesuderinami. Weidel nuomone, religijos laisvė neturi būti taikoma islamui ir musulmonams. Nėra jokio skirtumo tarp islamo ir dirbtinai sugalvotos sąvokos „islamizmas“, tarp tikinčio musulmono ir „islamisto“. Tai šimtmečius žinomos tiesos, dėl kurių diskusiją Bundestage sukėlė Alisa Weidel ir AfD partijos kandidatas į Bundestago vicepirmininko postą Albrecht Glaser.

Weidel pareikalavo, kad išpažįstantys islamą prisiektų Vokietijos Konstitucijai. Jos žodžiais Vokietijoje plintantis radikaliai nusiteikęs salafizmas yra „antikonstitucinė srovė“.

Bild cituoja Weidel, kuri pasakė, kad islamas klesti „čia pačiame Vokietijos centre prisidengęs religijos laisve“. Visada islamas yra neatskiriamas nuo šariato, o „kur praktikuojamas šariatas, ten nėra valstybės ir religijos atskyrimo, nėra lygybės vyrų ir moterų, nėra jokios laisvės religijos išpažinimo ne musulmonams“.

AfD parlamentinė frakcija nori iškelti savo kandidatą į Bundestago viceprezidento postą. Albrecht Glaser nebuvo patvirtintas į šį postą, dėl jo pasisakymų apie islamą, bet AfD nori jo rinkimus pakartoti dar šį mėnesį, bet tam turi pritarti visos frakcijos. Kaip bebūtų, islamo problemos svarstymas įgauna pagreitį.

Glaser pareiškė Bundestage, kad religijos laisvė netaikytina musulmonams, nes islamas yra politinė ideologija, o ne religija. Todėl nėra skirtumo tarp musulmono ir islamisto.

„Kur praktikuojamas šariatas, ten nėra atskirta religija nuo valstybės, nėra lygybės tarp moterų ir vyrų, jokios religijos laisvės ne musulmonams."

Bundestago sesija suplanuota gruodžio viduriui. Kiekviena frakcija gali siūlyti Bundestago pirmininko Volfgango Šoible (KDS) pavaduotoją.

Glaser buvo AfD kandidatu į vicepirmininko postą, bet dėl islamo kritikos jo kandidatūra spalio mėnesį trijuose balsavimo turuose jo kandidatūra buvo atmesta.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą