2017-11-08

Skirtingi kaimynų premjerai: Šidlo rūpinasi lenkais, Skvernelis - „pabėgėliais“


Mylintis savo Tėvynę, jos piliečius ir protingas premjeras – didelė laimė valstybei. Mylintis svetimus ir kvailas – didelė tragedija.



Esant apilygiam BVP vienam žmogui, Lenkijos vyriausybė sugeba lenkams mokėti 1,5 didesnes pensijas, moteris į pensijas išleisti sulaukus 60 metų, mokėti 1,5 karto didesnius atlyginimus, išlaikyti 1,5 karto mažesnes produktų ir paslaugų kainas.

Lietuvos premjero rūpestis skirtas ne Lietuvos žmonėms, o „pabėgėliams“, kuriems garantuojamas 518 eurų išmokos, kelis kartus didesnės už Lietuvos minimalią pensiją, kuri šiandien yra pasityčiojimas iš žmogaus orumo ir sveiko proto. Lenkija gi iš viso atsisakė priimti tuos „pabėgėlius“.

Eurostatas pranešė: „30,1% Lietuvos gyventojų praėjusiais metais gyveno žemiau skurdo ribos“. Pagal tarnybos skaičiavimo metodiką, skurdo riba – tai rodiklis, kada žmogaus pajamos nesiekia 60% vidutinio pajamų lygio šalyje. Latvijoje žemiau skurdo ribos gyvena 28,5% gyventojų, Estijoje – 24,4%. Vidutiniškai ES šis rodiklis yra 23,4%.

Pas lenkus, kur BVP vienam žmogui net kiek mažesnis nei Lietuvos, nuo 2008 metų skurdas sumažėjo nuo 30%, iki 22% - 2016. Tai geriausias rezultatas ES. Skurdo mažinimas yra vienas iš pagrindinių Lenkijos valdančiosios partijos PiS prioritetų. Pernai startavo šeimų paramos programa „Šeima 500+ . Programa „Šeima 500+” numato pašalpas tėvams, susilaukusiems antro ir tolimesnių vaikų po 500 zlotų (apie 120 eurų) per mėnesį.

Socialinė apklausa parodė, kad lenkai aukštai vertina premjerės šeimos politiką „Šeima 500+”. Tokios nuomonės 48% lenkų. Prie Šidlo kabineto pasiekimų lenkai pažymėjo skurdo sumažinimą, programą „Būstas+”, pensijų padidinimą, nemokamų vaistų skyrimą pagyvenusiems žmonėms, minimalaus darbo užmokesčio padidinimą, minimalaus valandinio uždarbio įvedimą. Jos programą „Šeima 500+” blogai vertino tik 2% respondentų.

Spalio 7 dieną sukako 100 metų nuo Bolševikinės Spalio revoliucijos. Šios revoliucijos vadas Vladimiras Leninas sakė, kad „kiekviena valytoja gali valdyti valstybę“.

Gali būti, kad valytoja galėjo prieš šimtą metų valdyti valstybę, bet šių dienų Lietuvos policininkui valstybę valdyti nepavyksta. Todėl ir sėdim dabar gilioje „žopoje“, kaip proletariato vadas Leninas sakydavo.

Mylintis savo Tėvynę ir piliečius, protingas premjeras – didelė laimė valstybei, mylintis svetimus ir kvailas – didelė tragedija.

Nuorodos:

   


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą