2017-11-20

Merkel ir Zeehoferis paskelbė apie derybų žlugimą dėl „Jamaikos“ koalicijos


Vakar vakare Angela Merkel ir jos KDS/KSS koalicijos partneris Horstas Zeehoferis viešai paskelbė apie „Jamaikos“ koalicijos žlugimą (žiūr. video).



„Jamaikos“ derybas praėjusią naktį nutraukė Laisvosios demokratų partijos lyderis Christian Lindner, motyvuodamas tai „pasitikėjimo nebuvimu“.

Angela Merkel pareiškė, kad kartu su partija imsis „atsakomybės už šalį“ ir lapkričio 20 dieną informuos prezidentą Valterį Šteinmajerį apie tai.

„Mes nepajėgėme sėkmingai baigti koalicijos susitarimų. Tai reiškia, kad rytoj ryte aš susisieksiu su prezidentu, informuosiu jį apie situaciją, ir tuomet mes pažiūrėsim, kaip situacija vystysis toliau“, - pasakė Angela Merkel.

„Mes KDS ir KSS kartu, aš tai noriu pabrėžti, ir sunkiu laiku nešime atsakomybę už šalį ir toliau veiksime atsakingai... Mes savo jėgomis padėsime šalies vienybei“, - tęsė kanclerė.

Vokietijos verslininkai pareiškė nusivylimą dėl žlugusių derybų. Amatininkų sąjungos (ZDH) pirmininkas Hans Peter Wollseifer šią nesėkmę pavadino „nuodais“ Vokietijos ekonomikai. Jo nuomone, „partiniai-taktiniai interesai“ laimėjo prieš „atsakomybę visuomenei“ ir šios partijos Vokietijai padarė „meškos paslaugą“.

Vokietijos federalinių prekybos-pramonės rūmų (DIHK) vadovas Eric Schweitzer pasakė, kad žlugusios derybos sukels „didesnę neapibrėžtumo fazę šalyje“.

Kaip pasakė prezidentas Šteinmajeris, Vokietijos ekonomikai derybų žlugimas – tai „nusivylimas“, nes praleistas šansas „peržengti ideologines sienas ir surasti tinkamą sprendimą“ aktualių dėl klausimų." Jo žodžiais, yra pavojus, kad darbas ties eile svarbių valstybei temų bus atidėtas.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą