2018-07-17

Du Ispanijos laivai vėl ėmėsi žmonių kontrabandos verslo Viduržemio jūroje. Salvini perspėja: „Taupykite laiką ir pinigus, Italijos uostus matysite tik atvirutėse“


Italų „Il Giornale“ šiandien informuoja, kad, nepaisant Italijos vicepremjero perspėjimų, „NVO meta iššūkį vyriausybei“, jie sugrįžta į Viduržemio jūrą ir tęsia savo virtuvę: ieško baržų su migrantais, kurios veržiasi iš Libijos, kad vežti nelegalius ekonominius imigrantus į Europą.

Šiandien iš ryto (liepos 17 d.) Matteo Salvini savo socialiniuose tinkluose paskelbė žemėlapį, kuriame nurodomos koordinatės nevyriausybinių laivų, užsiimančių žmonių kontrabanda iš Afrikos.


Tai Iuventa laivas Aquarius, Lifeline laivas Sea-Watch3, Sea Eve laivas Seefuchs – sustojimai įvairiuose uostuose (trys Maltoje, Italijoje, Tunise, Prancūzijoje). Du Ispanijos laivai pratęsė savo neteisėtą verslą. Tarptautiniuose vandenyse tarp Sicilijos ir Libijos plaukioja Open Arms ir Astral.


Salvini pasakė, kad „Italija daugiau ne pasaulio pabėgėlių stovykla. Dabar yra vyriausybė, kuri gina savo piliečių interesus, ir dabar ES suvokė, kad mes negalime būti vieninteliai, kas priima migrantus.“



„Sekantis tikslas – sustabdyti visam laikui žmonių prekybos mafiją – sugrąžinti migrantus į jų kilmės šalis,“ - pažymėjo vicepremjeras Salvini.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą