2018-07-30

Trampas išreiškė viltį, kad ir kitos ES valstybės seks Italijos pavyzdžiu stabdant migraciją


Italų dienraštis Il Giornale, komentuodamas dvišalį Italijos premjero Giuseppe Conte ir JAV prezidento Donaldo Trampo susitikimą, cituoja pastarojo žodžius: „Aš labai patenkintas tuo, ką jis (Conte) daro Italijoje su imigracija“. „Tai turi padaryti ir kitos Europos valstybės“, - papildė Trampas.  

JAV remia sušaukimą konferencijos dėl Libijos ateities. Ši šalis, kaip žinome, po Kadafio nuvertimo, tapo nekontroliuojamos migracijos iš Afrikos į Italiją vartais. Konferencija turi įvykti Italijoje. Susitikime buvo aptartas JAV ir Italijos bendradarbiavimas kovoje su terorizmu, saugumo problemos, imigracija ir ypač Libijos klausimas.

Imigracija buvo centriniu dialogo tašku. „Conte, tu darai puikų darbą,“ - pasakė Trampas. „Kaip Jungtinės Valstijos, Italija irgi ruošiasi kovoti su nelegalia imigracija. Sąžiningai kalbant, Conte su mumis šiandien čia dėl nelegalios imigracijos. Italija pavargo ir nenori jos daugiau,“ - tęsė JAV prezidentas. Italija ir JAV dirba kartu, kad stabilizuoti Libiją. Trampas pažymėjo „vadovaujantį Italijos vaidmenį Šiaurės Afrikoje“.

„Premjeras Conte ir aš, mes įsitikinę, kad tautos, stiprios, turi turėti stiprias sienas“, - pasakė Trampas spaudos konferencijoje.

http://www.ilgiornale.it/news/politica/trump-elogia-conte-bene-sugli-immigrati-1560034.html







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą