2018-07-12

„Il Giornale“: Salvini ir imigracijos sustabdymo paktas tarp Italijos, Austrijos ir Vokietijos


Italų dienraštis Il „Giornale“ praneša, kad šiandien Insbruke susitiko Italijos, Austrijos ir Vokietijos vidaus reikalų ministrai Matteo Salvini, Herbert Kickl ir Horst Seehofer.

Trijų ministrų susitikimas gali tapti Italijos, Austrijos ir Vokietijos „būsimo bendradarbiavimo atramos tašku“, - rašoma Il Giornale.



Austrijos ministras Kickl pasakė po susitikimo: „Reikalai santykinai paprasti, mes trise, mes susitarėme įvesti tvarką“ ir „nusiųsti aiškų signalą, kad niekas negalės įžengti į Europos žemę, jeigu neturės teisės prieglobsčiui gauti“.

„Liepos 19 dieną mes vėl susitiksime Vienoje, tam, kad įgyvendinti geresnes priemones priešinantis nelegaliai imigracijai,“ - pasakė Seehoferis, o susitikimo Austrijoje šeimininkas ministras Kickl pažymėjo: „pagaliau kažkas ėmė rimtai dirbti imigracijos srityje“.

Italijos premjero spaudos sekretorius prieš susitikimą perdavė premjero Giuseppe Conte žodžius, kad reikia apriboti imigrantų atvykimą ir remti Libijos valdžią stabdant imigraciją iš Afrikos.

Salvini išreiškė viltį, kad „Europa pagaliau apgins savo sienas ir teisę į saugumą 500 milijonams europiečių.“

„ES sprendimai turi būti sėkmingi, - pasakė Seehoferis – mes turime būti stiprūs ir apsaugoti Europos sienas, bet taip pat ir humanitarūs“.

Susitikimo šalys vieningai palaikė pirminio priėmimo (ir grąžinimo) centrų steigimą už išorinių ES sienų.

Salvini nuomone, jeigu sumažės atvykėlių skaičių, sumažės ir nesutarimų tarp ES valstybių, kurios sukėlė nelegali imigracija.

Nuoroda:

Nelegali imigracija į Lietuvą 2018-07-11:

2018-07-11 08.05 val. Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos veikimo teritorijoje, Šalčininkų PKP, į Lietuvos Respubliką pėsčiomis vyko Kirgizijos pilietis A. R., gim. 1967 m., kuris 12.00 val. raštu pateikė prieglobsčio prašymą Lietuvos Respublikoje. Informuoti MGD Prieglobsčio reikalų skyriaus pareigūnai bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovai, pradėti prieglobsčio suteikimo pirminiai veiksmai, asmuo patalpintas į Šalčininkų PKP prieglobsčio prašytojų kambarį.  



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą